SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Fed Cup România – Elveția 2-0: Povestea primei zile a confruntării. Corespondență de la Marcu Czentye

Fed Cup România – Elveția 2-0: Povestea primei zile a confruntării. Corespondență de la Marcu Czentye

irina begu fed cup

România conduce cu 2-0 Elveția, după prima zi din barajul de calificare în Grupa Mondială a Fed Cup. Marcu Czentye, corespondentul Doartenis.ro la această confruntare, a făcut o frumoasă cronică a evenimentelor din această frumoasă zi.

Într-o atmosferă copleșitoare, perfectată de o coregrafie deosebită, Simona Halep a ieșit pe terenul Sălii Polivalente cu o ușoară teamă, vizibil emoționată. Incomodată de îndrăzneala Viktorijei Golubic, care-a condus puncte devreme în joc cu-al ei rever executat elegant cu o singură mână, Simonei i-au trebuit 4 game-uri pentru a intra în ritmul jocului.

Pe fondul unui joc de picioare admirabil și al unui set de lovituri variate, Golubic s-a desprins la 3-1, izbutind să intuiască precis plasamentul majorității loviturilor lui Halep.

După o schimbare de rachetă și un reviriment psihologic, probabil izvorât din energia publicului, Simona a început să lovească mai lung, a intrat mai mult în teren și, implicit, în meci.

De la un joc răbdător, aproape imaculat, Golubic a început să riște ineficient, iar Simona n-a vrut decât să profite de acest aspect.

De la 1-3, Simona a întors scorul la 5-3, unde a câștigat un game într-o manieră neechivocă, încheindu-l cu 2 ași consecutivi.

Cu moralul în urcare și un joc agresiv, dar inteligent, Simona ar fi trebuit, conform cursului evenimentelor, să se impună în setul secund chiar și mai facil.

Însă tenisul respectă arareori cursul evenimentelor și logica sa. Nițel deconcentrată, Simona a slăbit ritmul de la 1-1 în setul secund, permițându-i lui Golubic să redevină autoritară în puncte cu backhandul.

Lipsită de răbdarea de a sta în puncte, de care ar fi avut mare nevoie în acest set, Simona s-a afișat resemnată încă de la 1-5, iar Viktorija s-a grăbit corect în a-și adjudeca în mod categoric cel de-al doilea set, cu 6-1.

Setul decisiv a fost, la rândul său, un drum cu sens unic. Simona a făcut break la a treia minge, distanțându-se la 2-0. Un hold solid, mai apoi, contura scorul la 3-0 și dădea semne potrivite cu privire la mindset-ul Simonei.

Descumpănită din pricina scorului, Golubic s-a arătat iritată de o greșeală a arbitrului de scaun și a început să-și atragă antipatia miilor de oameni din Sala Polivalentă, recurgând la gesturi de tergiversare nespecifice câtuși de puțin fair-play-ului.

Simona, în schimb, a continuat să-și utilizeze corect privirea-tunel, ațintită către primul punct în această confruntare. Cu retururi ucigătoare, expediate în picioarele oponentei, Simona n-a mai privit înapoi și a reușit, de asemenea, să câștige cu 6-1, replicând performanța Viktorijei din setul anterior.

N-a fost tocmai un meci tipic Simonei Halep. Simona a comis 34 de greșeli neforțate (față de 26 ale lui Golubic), fiind vădit grăbită în anumite puncte. Lipsa de claritate din jocul Simonei n-a împiedicat-o să-și apropie primul punct, însă există semne de îngrijorare pentru ziua de mâine, în condițiile în care Simona nu va reuși să gestioneze mai bine nervozitatea la care o supune un meci de Fed Cup disputat acasă.

Împotriva Timeei Bacsinszky, care disputase doar 3 meciuri oficiale în acest an calendaristic până la duelul de azi, Irina Begu a început lent, dar a crescut treptat viteza jocului, fapt care i-a fost favorabil în mod decisiv.

Al doilea meci al zilei s-a jucat anevoios, cu multe puncte lungi, în care Begu și Bacsinszky s-au necăjit reciproc, mizând pe mingi înalte, boltite.

Prea defensivă în debutul meciului, Begu s-a văzut condusă cu 2-0, dar a egalat la 2, de unde s-a mers către finalul manșei într-o notă de echilibru.

Irina a lovit foarte lung, la limita frustrării adversarei, tocmai la 4-4, făcând break și adjudecându-și apoi setul cu serviciul.

Al doilea set n-a fost nimic altceva decât un marș triumfător al Irinei, care a fost, fără îndoială, jucătoarea mai răbdătoare, mai hotărâtă și cu mai mult ritm tenisistic în spate.

Carențele Timeei, cauzate de lipsa meciurilor avute în acest sezon au fost vizibile înspre finalul setului 2, în mod special având în vedre jocul de picioare. Profitând de acestea, Begu și-a desfășurat cu încredere jocul, dominând majoritatea punctelor.

Este 2-0 pentru România la finalul primei zile, iar revenirea în Grupa Mondială, după 2 ani, se anunță a fi o formalitate. Simona are șansa de a face dubla mâine, în meciul de deschidere, în cazul căruia o victorie a lui Halep ar califica României în elita mondială a tenisului feminin.

Leave a Reply

Top