SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Fed Cup: România și Elveția ar putea juca degeaba la Cluj. Din 2019, sistemul s-ar putea modifica

Fed Cup: România și Elveția ar putea juca degeaba la Cluj. Din 2019, sistemul s-ar putea modifica

romania fed cup echipa

Așteptată cu interes și emoție, partida dintre România și Elveția va aduce, duminică, revenirea echipei noastre în Grupa Mondială I a Fed Cup anul viitor. Numai că, dacă planurile ITF devin realitate, din 2019 Grupa Mondială I nu va mai exista și acest meci se va fi disputat degeaba.

CITEȘTE ȘI: Ordinea meciurilor din întâlnirea România – Elveția
Nu e un zvon, sunt chiar declarații oficiale, așa că schimbarea e sigură 99%, pentru că la nivelul acesta nu se prea joacă nimeni cu cuvintele ca prin România. “ITF îşi menţine angajamentul de a extinde Fed Cup. Prioritatea noastră imediată este de a extinde Grupa Mondială la 16 echipe, în 2019, care să se dispute în obişnuitele trei săptămâni, cu un eveniment Final Four. Asta ar pemite ca un număr dublu de echipe să se lupte pentru trofeu în fiecare an şi o mişcare mai bună între evenimentele Grupei Mondiale şi grupelor zonale. Propunerea companiei Kosmos pentru Cupa Davis ne va pemite de asemenea să creştem valoarea premiilor în Cupa Federaţiei, în 2019. Kosmos şi-a exprimat deja interesul pentru FedCup şi vom continua să discutăm cu ei despre viitorul competiţiei”, a declarat David Haggerty, pentru BBC.

Asta înseamnă că barajele pentru Grupa Mondială 1 disputate în această perioadă devin inutile, căci oricum toate echipele ajunse în această fază vor juca anul viitor în nou-înființata Grupă Mondială.
Si dacă la Cupa Davis sistemul de anul viitor, cu acea reformare care va face ca Grupa Mondială să devină Cupa Mondială a Finalelor Tenisului, cu 18 echipe la start și cu o perioadă de disputare de o săptămână, pare o pângărire a competiției, la Fed Cup pare chiar o decizie de bun simț.

CITEȘTE ȘI:  Fed Cup România - Elveţia 3-0: România S-A CALIFICAT în Grupa Mondială 1

Astfel, toate cele 16 echipe din Grupa Mondială vor putea să se lupte pentru trofeu, nu doar 8 ca acum. Iar cel Final Four e chiar o idee deșteaptă, căci spectatorii vor putea să asiste la mai multe meciuri tari între cele mai bne jucătoare din lume.

Leave a Reply

Top