SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Ion Ţiriac îl critică pe Roger Federer şi egalitatea premiilor din tenis

Ion Ţiriac îl critică pe Roger Federer şi egalitatea premiilor din tenis

ion tiriac stejarii

Ion Ţiriac, patronul turneului de la Madrid, a acordat un interviu pentru “Sport Bild” în care a vorbit despre echipa de Cupa Davis a Germaniei, despre fostul său jucător, Boris Becker, dar şi despre realităţile din circuitul profesionist de azi. El nu s-a sfiit să-l critice pe Roger Federer.
Roger Federer este cu siguranţă cel mai bun jucător de tenis din toate timpurile, dar nu se comportă corect. Nu cred că abordarea lui e corectă. El îşi alege turneele în care joacă, ceea ce este greu de acceptat în alte sporturi“, a precizat Ţiriac. El s-a întrebat cum ar fi dacă şi Lewis Hamilton şi-ar alege cursele în care concurează în Formula 1. O comparaţie cam forţată, după părerea mea, căci tenisul e un sport cu totul deosebit de Formula 1. În plus, mi se pare puţin deplasat să-l critici pe Federer că nu joacă pe zgură acum, în condiţiile în care în anii trecuţi a participat la turneul tău. Mai mult, ţi-a apărat chiar şi zgura albastră de acum câţiva ani
De asemenea, omul de afaceri a vorbit despre un subiect sensibil la ora actuală: egalitatea premiilor acordate în concursurile masculine şi cele feminine. El spune că deşi aplică aceast regulă, nu este de acord cu ea şi a explicat şi de ce: “Asta se întâmplă când amesteci afacerile cu politica. Organizez turneul de la Madrid cu aceleaşi premii la masculin şi la feminin. Dar veniturile de la feminin sunt 25 la sută. Aceasta este realitatea. Băieţii mă întreabă: «Ion, cât timp mai plăteşti fetele din banii mei?», a declarat Ţiriac în acelaşi interviu.

El s-a plâns şi de faptul că tenisul feminin duce lipsă de personalităţi importante. Întrebat despre Serena Williams, Ţiriac a răspuns: “Cu tot respectul, ea are 36 de ani şi 90 de kilograme. Aş vrea altceva pentru tenisul feminin“.

Turneul de la Madrid va avea loc în priopada 4-13 mai.

Leave a Reply

Top