SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > O jucătoare a dat în judecată WTA din cauza controalelor antidoping

O jucătoare a dat în judecată WTA din cauza controalelor antidoping

madison brengle

Am trăit s-o vedem și pe asta: o jucătoare de tenis a dat în judecată WTA și ITF din cauza controalelor antidoping. Ea spune că testele dese i-au slăbit starea de sănătate. Cu alte cuvinte, vrea să fie profesionsită, vrea banii din concursurile profesioniste, dar conform propriilor reguli.
Americanca Madison Brangle, aflată acum pe locul 83 în lume, dar fost număr 35 mondial în 2015 e jucătoarea care a dat în judecată WTA şi ITF. Ea cere despăgubiri de peste 10 milioane de dolari, susţinând că a suferit numeroase accidentări din cauza faptului că a fost înţepată des pentru recoltarea de probe de sânge! În vârstă de 28 de ani, Brengle, are o afecţiune rară, care reacţionează la înţepătura acelor de seringă.

“Autorităţile din tenis au ingnorat dovezile privind starea ei diagnosticată profesional şi au refuzat să-i ofere teste alternative sau internare medicală, supunând-o pe Brengle la teste care au forţat-o să se retragă de la turnee şi care au dus acum la slăbiciunea permanentă a mâinii de serviciu”, a declarat avocatul sportivei, Peter Ginsberg, într-un comunicat. El a adăugat că jucătoarea nu a fentat nici un control antidoping și nici nu a fost depistată vreodată pozitiv. Dar el a văzut doar aprtea paharului care îi convine lui. Căci nimeni nu o ține cu forța pe clienta sa în circuitul profesionist. Din păcate mulți jucători sau multe jucătoare au fost nevoite să se retragă din cauza problemelor medicale, așa cum e și cazul ei, acum. Pentru că în circuit controalele antidoping fac parte din regula jocului și e foarte bine că e așa.
Jucătoarea, care a jucat o finală WTA la Hobart, în 2015, a explicat de ce a recurs la această acțiune în justiție: “Am recurs la această acţiune pentru a-i forţa pe cei care controlează sportul pe care îl iubesc să înţeleagă că jucătorii nu sunt mărfuri şi ar trebui trataţi cu respect şi demnitate. Autoritatea de neoprit a oficialilor de a supune jucătorii la tipul de abuz pe care l-am suferit nu poate fi tolerată. Jucătorii trebuie să aibă ceva de spus în chestiuni cu privire la sănătatea noastră şi securitatea noastră”, a precizat ea.

CITEȘTE ȘI:  FOTO Samantha Stosur a obținut victoria 500 în WTA

Numai că atunci când vrei să atragi atenția asupra unui fapt ceri daune morale simbolice, nu de 10 milioane de dolari. Mai ales când tu ca jucătoare ai adunat, în toată cariera de 10 ani puțin peste două milioane de dolari…

Leave a Reply

Top