SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Alexandra Dulgheru > Roland Garros 2018: Alexandra Dulgheru s-a calificat pe tabloul principal la un Grand Slam după doi ani

Roland Garros 2018: Alexandra Dulgheru s-a calificat pe tabloul principal la un Grand Slam după doi ani

Alexandra Dulgheru va juca dupa doi ani pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam

Alexandra Dulgheru a devenit a șasea româncă ajunsă pe tabloul principal al turneului de la Roland Garros 2018. Ea a fost autoarea unei reveniri de senzație în meciul decisiv al calificărilor.
Alexandra Dulgheru a învins-o în meciul decisiv al calificărilor de la Roland Garros, cu scorul de 6-1, 5-7, 7-6 (7), pe germana Tamara Korpatsch. A fost un meci dramatic, cu Alexandra revenind extraordinar de la 2-5 în decisiv şi după ce a salvat o minge de meci. Partida a avut o poveste aparte. Dulgheru conducea cu 6-1, 3-2, 15-0, pe serviciul adversarei când ploaia a întrerupt partida. La reluare, nemțoaica a reușit să ducă meciul în decisiv, acolo unde Korpatsch a condus cu 5-2, cu două break-uri. Dulgheru a reușit însă să revină extraordinar, să salveze și o minge de meci și să se califice pe tabloul principal.

Alexandra Dulgheru revine pe tabloul principal al unui Grand Slam după doi ani

Alexandra Dulgheru revine după doi ani pe tabloul principal de simplu al unui turneu de Grand Slam. Ultima dată ea a jucat pe tablou la Roland Garros 2016. Cea mai bună performanță la un turneu de Mare Șlem a jucătoarei în vârstă de 28 de ani este reprezentată de calificarea în turul al treilea la Roland Garros, Wimbledon şi US Open.

În calificările de la Roland Garros, România a mai avut două reprezentante: Alexandra Cadanțu, eliminată în primul tur, și Irina Bara, care a fost învinsă în turul decisiv de Caroline Dolehide, din SUA. Aceasta s-a impus cu scorul de 6-4, 6-3.România are 6 jucătoare pe tabloul principal de la Roland Garros 2018

Alexandra Dulgheru a devenit a cincea jucătoare de tenis din România prezentă pe tabloul principal de la Roland Garros 2018. Celelalte cinci sunt Simona Halep, Mihaela Buzărnescu,, Irina Begu,Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan. Monica Niculescu s-a retras de pe tablou din cauza problemelor de sănătate. AICI puteți afla cu cine vor juca româncele în primul tur la Roland Garros 2018.

La masculin, România va fi reprezentată la simplu de Marius Copil, care și-a aflat și el adversarul.

Leave a Reply

Top