SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > ATP Queens 2018: Novak Djokovic joacă prima finală după 358 de zile

ATP Queens 2018: Novak Djokovic joacă prima finală după 358 de zile

Bucuria lui Novak Djokovic după calificarea in finala de la Queen's 2018

Sârbul Novak Djokovic a reușit să se califice pentru prima dată după aproape un an într-o finală a unui turneu ATP. El va juca duminică la Queen’s cu titlul pe masă.
Când nimeni nu mai credea că Djokovic va reveni anul acesta la vârf, ci doar va juca un tur două prin turnee și va pleca la familie, iată că sârbul contrazice această părere. El s-a calificat în finala turneului de la Quuen’s, după ce a trecut cu scorul de 7-6, 6-4 de francezul Jeremy Chardy. În mod normal era o veste banală, pe care nu aș fi postat-o niciodată pe site, însă această calificare are iz de știre. Pentru că e prima dată de aproape un an de când Novak Djokovic, jucător care a dominat categoric tenisul masculin acum câțiva ani, nu a mai jucat pentru un titlu. Mai precis, 358 de zile au trecut de la 1 iulie 2017, atunci când Nole a cucerit trofeul la Eastbourne, prilej cu care a disputat și ultima finală de până acum.
Embed from Getty Images

Novak Djokovic va disputa la Queen’s 2018 a 99-a finală ATP a carierei

De atunci, pentru Djokovic și fanii lui au urmat luni de groază, cu sârbul disputând ultimul turneu de anul trecut la Wimbledon, iar anul acesta venind la turnee doar ca să aibă de unde să plece. Iată că pe iarba de la Londra și-a regăsit și plăcerea și jocul, iar duminică va disputa, contra lui Marin Cilic, cea de-a 99-a finală a carierei. Are 68 de titluri până acum. Dacă va câștiga, va bifa cel de-al 13-lea an consecutiv în care a ridicat deasupra capului măcar un trofeu ATP, o performanță, de asemenea, remarcabilă.
Embed from Getty ImagesNovak Djokovic a câștigat la Queen’s 2018 meciul 800 în ATP

Turneul de la Queen’s va rămâne în amintirea lui Novak Djokovic pentru mult timp și pentru că vineri a bifat cea de-a 800-a victorie într-un meci din circuitul profesionist. El e doar al zecelea jucător care reușește această performanță.

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close