SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > Simona Halep, după ce a câştigat Roland Garros 2018: “Am învăţat să nu renunţ niciodată”

Simona Halep, după ce a câştigat Roland Garros 2018: “Am învăţat să nu renunţ niciodată”

Simona Halep, bucuroasa de calificarea in sferturi la Roland Garros 2018

Simona Halep, campioana de la Roland Garros 2018, a declarat, într-un interviu acordat pentru WTA Insider, care cerde că este secretul victoriei din acest an. De asemenea, a vorbit despre schimbările apărute în felul ei de a fi.
“Pot să spun că ştiu diferenţele, dar nu pot să spun că mi-am schimbat caracterul. Focul interior este încă acolo, doar am muncit să controlez acele momente. Am făcut o treabă destul de bună în ultimul an, ultimul an şi jumătate. În opinia mea, nu-ţi schimbi niciodată caracterul, doar îl îmbunătăţeşti şi-l controlezi. Nu ştii niciodată cât de puternică eşti până când nu te împingi la nivelul maxim, ceea ce am făcut. Ideea este că am învăţat să nu renunţ niciodată, cred că acesta este cel mai mare pas pe care l-am făcut pentru a putea câştiga acest turneu. Dacă ai acel foc în tine însăţi, trebui să-l laşi să te ajute în timpul meciurilor, dar să-l controlezi în acelaşi timp. Să fii fericită după meciuri, să suferi când pierzi. Trebuie să ai un echilibru, să te controlezi şi să te înţelegi pe tine însăţi şi, de asemenea, să te accepţi. Nu am acceptat că am fost negativă înainte, aşa că nu am realizat asta poate. Dar odată ce am început să realizez asta, să accept că sunt aşa şi să accept sfatul că trebuie să schimb în această direcţie, a fost mult mai bine. Am putut să o simt şi în viaţa personală, că sunt mult mai relaxată şi mai fericită. Cred că lucrul cel mai imporatant este să accepţi modul în care eşti şi apoi să lucrezi să devii mai bună”, a declarat Halep, pentru WTA Insider.CITEȘTE ȘI:  Simona Halep a avut o zi plină la Nyon. Ea a fost în vizită la Hublot, unde a primit și un cadou (FOTO)

Simona Halep, campioană la Roland Garros 2018: “Pregătirea fizică este mai importantă decât tenisul la acest nivel”

Halep a deconspirat şi care crede că e factorul succesului atunci când trebuie să te menţii în vârf: pregătirea fizică. Un adevăr cunoscut, dar care devine mult mai elocvent atunci când este rostit de o mare campioană. “După Melbourne, am avut un drum nebun, nu m-am oprit din antrenament. Am făcut fitness în fiecare zi. Urăsc asta, pot să spun, nu-mi place în sala de sport. Dar am realizat în anii aceştia, de când sunt în top, că fără o pregătire fizică nu poţi fi acolo. Deci, la acest punct, pregătirea fizică este mai importantă decât tenisul, deoarece tenis joc deja de 20 de ani. Dar acum mă simt mai puternică fizic şi faptul că am atins o limită mai înaltă sau una mai adâncă la Melbourne m-a ajutat astăzi să simt că pot juca cinci ore”, a declarat ea.

Simona Halep campioană la Roland Garros 2018: ce sfaturi le dă juniorilor

Simona Halep a fost întrebată, foarte inspirat, ce i-ar spune fetei care a câştigat în 2008 turneul de la Roland Garros, la juniori, dacă ar putea da timpul înapoi. Halep a dat un răspuns care ar putea inspira toşi juniorii din lume: “Întâi şi singurul lucru este să încerce să-şi controleze focul interior şi nervii. Sunt o persoană foarte emoţională, aşa că dacă pot controla asta atunci pot juca tenisul meu cel mai bun.”

Simona Halep a fost întrebat şi dacă, după cucerirea titlului la Roladn Garros 2018, se simte împlinită, eliberată. Ea a declarat: “Mă simt împlinită, cu siguranţă. Dar simt că vreau să joc mai mult. Seara trecută, când v-am vorbit şi voi m-aţi întrebat de Wimbledon, a fost ceva de genul «oh, am nevoie de o pauză». Dar în cameră, când mă gândeam, abia aşteptam să merg pe iarbă şi să joc. Îmi place această atmosferă, îmi place familia tenisului. Cu siguranţă, nu mă voi opri. Voi continua să joc şi să visez la mai mult”, a declarat ea. Iar răspunsul nu poate decât să ne bucure.CITEȘTE ȘI:  Simona Halep, la revenirea în țară: ”Fizic am fost destul de rezistentă”

Simona Halep, campioana de la Roland Garros 2018, emoţionată de mesajele primite de la jucătoarele din WTA

Simona Halep a recunoscut încă o dată că a fost profund emoţionată de mesajele de felicitare primite din partea celorlalte jucătoare din WTA după câştigarea titlului la Roland Garros 2018.

“Este frumos că mulţi, mulţi, mulţi jucători de tenis au fost bucuroşi pentru că am câştigat acest prim Grand Slam. Cred că a fost momentul cel mai emoţionant. Nu pot să spun că nu sunt obişnuită cu fanii alături de mine, pentru că de fiecare dată este o atmosferă extraordinară, dar să vezi jucătoarele împotriva cărora joci că sunt fericiţi pentru tine, este foarte special”, a mai spus Simona Halep.Leave a Reply

Top