SUNTETI AICI
ACASA > Andy Murray > Andy Murray a ajuns pe cel mai slab loc din carieră. Unde și când va reveni în circuitul ATP

Andy Murray a ajuns pe cel mai slab loc din carieră. Unde și când va reveni în circuitul ATP

andy murray tenis

Britanicul Andy Murray, liderul clasamentului Mondial în urmă cu doi ani, a ajuns pe cel mai slab loc din cariera de simplu. El e decis să revină mai întâi în activitate, și apoi în prim plan. Deocamdată, e depășit de 7 români în clasamentul ATP din această săptămână.
Accidentat de aproape un an de zile, operat la șold și apoi reaccidentat înainte de Wimbledon 2018, Andy Murray nu a reușit să joace în acest an decât trei partide. A câștigat una, iar asta a însemnat o coborâre pe cât de rapidă pe atât de abruptă în clasamementul ATP.

Concret. Andy Murray a ajuns acum săptămâna trecută pe locul 839 în lume, acolo unde nu a fost nici măcar în juniorat, căci a intrat direct în Top 800 la debut. De luni, el a urcat o poziție, dar tot foarte jos se cheamă că este. Cert este că acum, 7 români se pot mândri că îl depășesc pe fostul campion olimpic: Marius Copil (93 ATP), Dragoș Dima (371 ATP), Adrian Ungur (572 ATP), Bogdan Apostol (637 APT), Bogdan Borza (699 ATP), Nicolae Frunză (775 ATP), Vasile Antonescu (792 ATP)
Cum încă e convins că mai poate juca tenis la nivel înalt, el va încerca să participe la turneele din circuitul american. Iar primul examen este cel de la Washington, acolo unde fostul campion de la Wimbledon a ajuns deja și a început antrenamentele. El are acum 20 de puncte, așa că o poate lua doar în sus în ierarhie.

CITEȘTE ȘI:  Georgianul Nikoloz Basilashvili, numărul 27 ATP, reținut de poliție

Leave a Reply

Top