SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Ion Țiriac, un patron care a avut turneu pe zgură după US Open: ”E anormal să ai turnee pe zgură între Wimbledon și US Open”

Ion Țiriac, un patron care a avut turneu pe zgură după US Open: ”E anormal să ai turnee pe zgură între Wimbledon și US Open”

ion tiriac stejarii

Ion Țiriac, unul dintre cei mai importanți oameni din tenisul mondial, a făcut azi declasații referitoare la turneul BRD Bucharest Open 2018, dar și la jucătoarele române de tenis. El a făcut și o declarație surprinzătoare.
Întrebat de ce nu joacă Simona Halep la București, Ion Țiriac a spus, absolut corect: ”În momentul în care acest turneu (BRD Bucharest Open) ar fi pe dur sunt absolut convins că Simona ar fi jucat”, a spus el. După care a făcut o declarație care nu îi face cinste, mai ales că el a fost într-o situație mai rea decât organizatorii acestui turneu feminin: ”este absolut anormal să ai între Wimbledon şi turneele din SUA turnee pe zgură, dar toate se înghesuie pe unde pot”, a spus el. În mod normal e o declarație firească, numai că doar pentru cineva care nu a avut aproape 10 ani un turneu ATP pe zgură programat în septembrie, după US Open, când chiar nu mai joacă pe zgură nimeni!

Dincolo de această scăpare, Ion Țiriac a fost așa cum îl știm, adică a spus adevăruri, dar ascunse printre parabole: a lăsat să se înțeleagă că aceasta e ultima ediție a turneului, i-a făcut un compliment extraordinar Mihaelei Buzărnescu, dar unul bine ascuns, și a făcut un rezumat în doar câteva cuvinte al tenisului masculin și al celui feminin: ”Tenisul în general a devenit aproape ceea ce numesc francezii tir la porumbel, o cârpeşti o dată, apoi nu mai vine”.
Despre viitorul BRD Bucharest Open, Ion Țiriac a fost destul de sceptic: ”Turneul ăsta e meritoriu pentru că-l avem noi aici, deocamdată, pentru că înţeleg că numai anul ăsta mai există, să vedem ce ne rezervă viitorul cu acest WTA”, a afirmat Ţiriac. Această declarație, coroborată cu nemulțumirea amplasării lui în calendar, mă face să mă tem serios pentru viitorul acestei competiții la noi în țară.

În ceea ce o privește pe Mihaela Buzărnescu, Ion Țiriac a spus: ”Nu pot să-mi dau cu părerea despre Mihaela Buzărnescu pentru că pe domnişoara asta nu o cunosc. Am văzut-o jucând şi îmi pare tare rău că a pierdul meciul ăla pe care n-avea cum să-l piardă dealtfel, dar nu ştiu ce a făcut în ultimii zece ani, unde a fost în ultimii zece ani pentru că înţeleg că e trecută de 21 de ani şi e păcat pentru că este o valoare care a venit de nu ştiu unde, din cer sau din altă parte, şi e în primele 20 sau în câte sunt”.

Referitor la tenisul feminin actual, Ţiriac a făcut o comparație interesantă: ”Tenisul feminin este un pic special în zilele de astăzi din toate punctele de vedere şi este şi o mare consecinţă a tenisului în general. Tenisul în general a devenit aproape ceea ce numesc francezii tir la porumbel, o cârpeşti o dată, apoi nu mai vine, nu mai contează, trebuie să ai doi metri, trebuie să ai forţă şi aşa mai departe, la fete e puţin mai uşor”.

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close