SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Roger Federer știe când se va retrage din activitate: ”Ei vor decide momentul și asta se va întâmpla curând”

Roger Federer știe când se va retrage din activitate: ”Ei vor decide momentul și asta se va întâmpla curând”

federer plange australian open lacrimi

Roger Federer e în centrul atenției la Wimbledon. Normal, nu poate vorbi la nesfârșit despre meciurile disputate, așa că ziariștii îl întreabă și lucruri din viața personală. Iar el răspunde cu amabilitatatea și abilitate antrenată în cei 20 de ani de carieră la cel mai înalt nivel.
Ultimul subiect abordat de ziariști a fost cel al vieții ”duble” pe care o duce de la apariția copiilor, acela de jucător de tenis și de tată model. Elvețianul a recunoscut că atunci când a auzit că vor avea gemeni, el s-a speriat: ”Cu un copil, viața jucătorului de tenis devine complicată”, a spus Federer la un eveniment organizat de unul dintre sponsorii săi, Moet & Chandon. E ușor să călătorești. Să fiu sincer, am fost îngrijorat când Mirka mi-a spus că o să avem gemeni. Nu știam cum va merge treaba. Doi copii deodată și chiar două fete. Dar dacă fotbaliștii reușesc să o facă, de ce nu și tenismenii? Să ai grijă de copii este un serviciu pe care îl faci non-stop. Eu așa fac și sunt încă surprins de cum mă descurc. Copiii nu sunt fericiți când plec de acasă. Așa că ei vor fi cei care vor decide când îmi voi termina cariera și asta se va întâmpla curând”, a mai spus Federer.

Embed from Getty Images
”Retragerea nu va fi brutală, am mulți prieteni, multe mâini care mă vor susține. Dacă într-o zi îmi voi vedea copiii nefericiți să mă urmeze peste tot prin lume, îi voi spune Mirkăi: E gata. Dar încă nu este cazul. Nu doar pentru că din cauza accidentărilor joc mai puțin. Jucând multe turnee, aș putea face viața celor dragi mie foarte monotonă. Prea multe turnee înseamnă prea multe călătorii, prea multe bagaje. Oamnii dau bani ca să mă vadă pe teren. Nu pot juca un turne fiind obosit sau supărat. Când joc un turneu trebuie să fiu în formă din toate punctele de vedere”, a mai spus elvețianul care în această săptămână va lupta pentru un nou titlu la Wimbledon. De data asta la Wimbledon 2018.

Leave a Reply

Top