SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Foto > Sorana Cîrstea a donat un incubator Maternității din Târgoviște – FOTO

Sorana Cîrstea a donat un incubator Maternității din Târgoviște – FOTO

Sorana Cirstea a donat un incubator maternitatii din Targoviste

Sorana Cîrstea a obținut azi cea mai importantă victorie a carierei: a făcut un gest prin care a salvat viețile a zeci, poate chiar sute de bebeluși.
Sorana Cirstea s-a alaturat cauzei Salvați Copiii de combatere a mortalitatii infantile, donând premiul câștigat anul acesta în Fed Cup. Ea a achiziționat un incubator performant, in valoare de 75.000 de lei, care a intrat miercuri în dotarea Maternității din Târgoviște.

Gestul ei este unul extraordinar, deoarece în acest spital incubatoarele pentru copiii născuți prematur erau deja uzate de aproape un deceniu, iar unitatea medicala deservește mai multe județe în ceea ce privește cazurile severe de prematuritate.

”Deși joci individual, în tenis te bazezi la fiecare minge pe echipa ta. Astfel, cu muncă, migală, disciplină, dar și suport din partea echipei, ajungi să faci performanță. Cred că acest principiu este valabil și în cazul copiilor născuți prematur: ei au nevoie de o echipă bună, iar eu am decis să fac parte din echipa lor. Consider că fiecare dintre noi e dator să dea înapoi ceva societății unde s-a format. Mai mult, noi, ca sportivi care am beneficiat de ajutorul multor oameni minunați, care ne-au format și ne-au dat posibilitatea să fim apreciați în afara țării, trebuie să fim un exemplu pentru societate. Ca mulțumire pentru că am avut și am onoarea să reprezint România la competiții internaționale precum Fed Cup, am dorit să donez acești bani, pe care eu i-am primit, unei organizații care știe ce să facă cu ei și să mă întorc în orașul de unde am plecat, împreună cu Salvați Copiii, cu o dotare care poate va ajuta să crească viitori campioni din copilașii născuți prematur – și, cu siguranță, le va salva viețile. Îi chem pe toți colegii mei, sportivi de performanță, să dea un exemplu și să se implice activ în cauze ca aceasta și să începem să fim noi schimbarea pe care o vrem în societate. Joc pentru România, dau înapoi României. Mulțumesc Organizației Salvați Copiii România că mă învață cum să fac acest bine!”, a spus Sorana Cîrstea.
Sorana Cirstea la maternitatea Targoviste,unde a donat un incubator
Sorana Cirstea a fost impresionată de bebelusii de la Maternitatea Târgoviște

Sorana Cîrstea este al doilea sportiv român care face o astfel de donație. Anul trecut, Horia Tecău a cumpărat două incubatoare, care au fost date unor maternități din țară. Totul a fost făcut tot prin Organizația Salvați Copiii Romănia, iar acest lucru este explicabil prin faptul că această organizație are legături în toate maternitățile și pot îndruma donatorii acolo unde este nevoie stringentă.

De asemenea, Simona Halep este implicată în astfel de donații. Chiar dacă nu a cumpărat propriu-zis un incubator, Simona contribuie cu imaginea ei la acțiunea inițiată de Dorna, prin care se strâng bani de câțiva ani pentru cumpărarea de incubatoare.
Sorana Cirstea a donat un incubator maternitatii din Targoviste
Sorana Cîrstea, emoționată la vederea bebelușilor în incubator

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close