SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Wimbledon 2018: Simona Halep, după calificarea în turul 3: ”Poate am o șansă să câștig trofeul”

Wimbledon 2018: Simona Halep, după calificarea în turul 3: ”Poate am o șansă să câștig trofeul”

Simona Halep după victoria cu Saisai Zheng de la Wimbledon 2018

Simona Halep era foarte bucuroasă, dar și suferindă după calificarea în turul al treilea de la Wimbledon 2018. Ea a dat și o veste bună fanilor la conferința de presă: crede că are o șansă de a cuceri trofeul.
“Nu a fost uşor. Am fost un pic sub presiunea de a pierde acel set. Dar nu m-am panicat. Cred că acesta a fost cel mai bun lucru pe care l-am făcut, să nu mă panichez. Am fost calmă şi am jucat fiecare minge. Am crezut cu adevărat că am puterea de a reveni dacă rămân concentrată. Am dechis jocul mai bine, am deschis terenul, apoi am mers de mai multe ori la fileu. După primul set, a fost mai bine. Sunt relaxată”, a declarat Simona Halep.
Embed from Getty Images
Din păcate, jocul pe iarbă a lăsat urme asupra româncei, după cum a recunoscut: ”Bineînţeles, nu este simplu să joci pe iarbă. Nu am avut meciuri oficiale înainte, dar pas cu pas încep să simt jocul şi să mă simt mai bine pe teren. Chiar dacă mă doare peste tot din cauza ierbii, este bine. Încep să mă obişnuiesc. Pe iarbă nu ştii niciodată ce o să se întâmple pe teren. Fiecare meci este important şi la fiecare meci o să intru pe teren foarte concentrată”, a mai spus ea.
Spre bucuria tuturor fanilor, Simona a făcut o declarație pe care eu nu am mai văzut-o la vreun turneu. A recunoscut că simte că ar putea câștiga la Londra. Ceea ce denotă o încredere deosebită în forțele ei, lucru care în tenis este foarte importante: ”Am curajul să spun că poate am o şansă de a câştiga acest titlu, dar nu vreau să mă concentrez pe asta. Vreau să mă concentrez pe fiecare meci. Dacă voi în partea finală a turneului, va fi o mare provocare. Este nevoie de un joc mai bun, în opinia mea, ca să câştigi pe iarbă. Trebuie să fiu mai agresivă, să merg mai mult la fileu. Încerc să mă adaptez pe această suprafaţă cât mai mult posibil”, a declarat Halep.

CITEȘTE ȘI:  Simona Halep și-a aflat adversara din sferturi: ”Este mereu periculoasă”

Simona a învins-o azi în turul secund la Wimbledon 2018 pe Saisai Zheng cu scorul de 7-5, 6-0, după ce a revenit de la 3-5 în primul set. În turul al treilea va juca împotriva unei alte asiatice, taiwaneza Su-Wei Hsieh.

Leave a Reply

Top