SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > Wimbledon 2018: Timea Babos va fi noul lider mondial la dublu. E prima jucătoare din Ungaria ajunsă pe primul loc în lume

Wimbledon 2018: Timea Babos va fi noul lider mondial la dublu. E prima jucătoare din Ungaria ajunsă pe primul loc în lume

Timea Babos cu trofeul acordat liderului mondial WTA la dublu

Moment istoric în tenisul feminin: Timea Babos va deveni, de luni, prima jucătoare din Ungaria ajunsă lider mondial. Ea va fi numărul 1 la dublu.
Calificată în sferturile de finală de la Wimbledon 2018, alături de Kristina Mladenovic, după o victorie obținută în fața perechii Monica Niculescu/ Kirsten Flipkens, Timea Babos a acumulat punctele necesare urcării pe locul 1 în clasamentul mondial de dublu. Ea le-a depășit pe fostele ocupante ale acestei poziții, Ekaterina Makarova și Elena Vesnina.

CITEȘTE ȘI: Moment istoric la Wimbledon 2018: Serena Williams, cea mai slab clasată semifinalistă din istorie
Timea Babos, care a devenit prima jucătoare din Ungaria ajunsă lider mondial la feminin, este a 39-a tenismenă din istorie care urcă pe primul loc în lume. Ea caută să cucerească la Wimbledon al doilea titlu de Grand Slam al carierei, după cel obținut la Australian Open.

Interesant este că, odată cu instalarea Timeei pe primul loc în lume, tenisul feminin are, pentru prima dată în istorie, lideri din Europa de Est: Simona Halep la simplu, respectiv Timea Babos la dublu.
Leave a Reply

Top