SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Simona Halep, interviu pentru WTA Insider: “Acum mă simt cel mai bine pe teren”

Simona Halep, interviu pentru WTA Insider: “Acum mă simt cel mai bine pe teren”

Simona Halep a sprintat spre finala Rogers Cup de la Montreal 2018

Campioana de la Rogers Cup 2018, Simona Halep, a avut timp să acorde un interviu celor de la WTA Insider, în care a vorbit despre ce a simţit în ultima săptămână, încheiată cu victoria de la Montreal.
Simona Halep a recunoscut că a fost pe punctul de a se retrage după primul meci disputat la Rogers Cup, la Montreal, deoarece resimţea oboseala. „De aceea şi contează foarte mult trofeul de la Montreal. Pentru că după ce am jucat trei ore şi jumătate cu Pavliuchenkova am vorbit cu Darren şi i-am spus că nu mai pot. Nu mai pot intra pe teren”, a declarat Simona. Tot ea a explicat cum s-a răzgândit: „Am crezut că mă voi retrage. Mă resimţeam puternic şi a trebuit să mai stau câteva ore acolo, aşa că a fost şi mai rău. Am dormit puţin şi după ce m-am trezit mi-am spus: «OK, voi încerca». Şi am văzut pe teren că şi Venus avea ceva probleme. Mi-am spus, «OK, acum este momentul» şi în ziua următoare eram cu adevărat în regulă pentru a continua”, a adăugat liderul mondial WTA.

Românca a reafirmat că joacă mai bine atunci când e obosită şi a şi explicat de ce: „Atunci când sunt epuizată mă relaxez şi nu am aşteptări de la mine, astfel că nu mă gândesc atât de mult la ce se întâmplă. Poate de aceea joc mai bine şi nu îmi pasă de rezultat, ceea ce cred că este cel mai important lucru pentru orice jucător”, a spus ea.CITEȘTE ȘI:  Simona Halep și-a aflat adversara din turul secund de la Rogers Cup. Va fi o întâlnire în premieră

Simona Halep, interviu pentru WTA Insider: “Am avut o dorinţă foarte mare la Rogers Cup”

Dacă vă întrebaţi care este secretul formei foarte bune a Simonei Halep, deşi venea după o pauză de aproape o lună, tot ea l-a dezvăluit: „Nu am jucat tenis timp de trei săptămâni după Wimbledon, dar m-am pregătit în fiecare zi. Astfel că eram la acelaşi nivel din punct de vedere fizic. M-am surprins pe mine prin dorinţa de pe teren. Am avut o dorinţă foarte mare şi nu am renunţat în niciun moment la aceste meciuri. Cred că am fost aproape de a juca tenisul meu cel mai bun în ultimele meciuri şi fizic, în semifinale, am simţit că picioarele mele de tenis au revenit. M-am simţit încrezătoare şi poate de aceea am putut termina duminică”, a spus Simona. Ea e decisă să mai îmbunătăţească unele aspecte ale jocului său: “Acum mă simt cel mai bine pe teren. Nu ştiu dacă tenisul meu este la cel mai bun nivel. Simt că la Roland Garros, pe zgură, am jucat foarte bine. Sper să mai îmbunătăţesc unele aspecte, dar mă simt cel mai bine în interior şi psihic”.Simona Halep, interviu pentru WTA Insider: “Nu îmi place să călătoresc, nu verau să joc mai mult”

Cu trecerea timpului, Simona Halep şi-a schimbat şi tactica referitoare la abordarea turneelor. „Atunci când am început colaborarea cu Darren, primul lucru pe care i l-am spus a fost că nu vreau să joc la multe turnee, să facem programul când mai scurt posibil. Nu prea îmi place să călătoresc şi nu îmi place să joc la toate turneele. Mă epuizează. Aşa că am ales să joc la mai puţine turnee şi cea mai bună cale este să dau totul la aceste turnee. Nu vreau să joc mai mult. Vreau doar să joc cât trebuie şi să fiu la nivel maxim la turneele lacare particip”, a afirmat ea.

CITEȘTE ȘI:  WTA Stuttgart 2018 - Simona Halep: ”Mă simt pregătită pentru sezonul de zgură”

Prima calificată din acest an la Turneul Campioanelor, Simona va participa pentru a cincea oară consecutiv la competiţia celor mai valoroase tenismene din lume. „Este extraordinar să mă calific din nou pentru Singapore. În 2014, după ce m-am calificat, fratele meu mi-a spus că dacă participi cinci ani la Singapore apoi te poţi retrage. Acum, fiind în această poziţie, aş spune nu. Nu mă voi retrage, pentru că mă simt foarte bine pe teren şi mă bucur să joc. Iubesc să joc tenis”, a spus ea.Simona Halep, interviu pentru WTA Insider: “Înainte mă pregăteam cinci zile din opt la sală, acum o fac zilnic”

În acelaşi interviu, Simona Halep a vorbit şi despre modul în care se pregăteşte şi cum îşi recapătă energia după turnee: „Înainte, mă pregăteam cinci zile puternic în sală şi apoi trei zile nu o mai făceam, pentru că eram obosită. Acum încerc să merg în fiecare zi, chiar dacă fac mai puţine. Nu fac ceva special. Când termin un turneu mă odihnesc, când pot merg acasă chiar şi pentru două zile pentru a-mi recăpăta energia şi a-mi încărca bateriile. Simt că viaţa mea este frumoasă. Am oameni pozitivi în jur. Asta mă ajută să rămân sănătoasă şi cu energie pentru a juca la turnee. Prioritatea mea în viaţă este tenisul, astfel că fac totul pentru a fi bună pentru acest sport. Cred că acesta este secretul constanţei. Poate şi alte lucruri. Însă munca grea este cea mai importantă”, a conchis ea.Leave a Reply

Top