SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > WTA Rogers Cup 2018: Revolta Simonei Halep după aflarea orei de disputare a semifinalei de la Montreal

WTA Rogers Cup 2018: Revolta Simonei Halep după aflarea orei de disputare a semifinalei de la Montreal

Simona Halep, la Rogers Cup 2018 , disputat la Montreal

Simona Halep a început să-și ia în serios rolul de lider mondial al tenisului feminin. Ea a făcut scandal justificat la Montreal, acolo unde programarea nu o avantajează de loc. Nu e prima dată când se întâmplă asta, fiind o mare problemă a româncelor, mereu defavotizate de programare atunci când în alte meciuri joacă americance sau cine știe ce alte dive.
“Dacă te uiţi la program, cred că sunt singura persoană şi jucătoare care are cel mai prost program de-a lungul săptămânii. Cred că asta se întâmplă aproape la fiecare turneu. Am văzut că sâmbătă voi juca la 13.00 (ora locală, 20.00 la București). Cred că WTA este un pic supărată pe mine, pentru că ei încearcă mereu să mă pună jos, pot spune, în program. Şi sunt foarte supărată pentru asta. Mâine o să intru pe teren şi o să dau tot ce am mai bun. Nu am nimic de pierdut. Este o semifinală, aşa că o să merg acolo şi o să încerc să joc. Adversara mea are deja şase ore de odihnă la hotel şi eu abia am terminat meciul şi acum fac asta, discut cu presa. O să fie iar târziu. Ieri, am jucat două meciuri. Consider că azi ar fi trebuit să joc al doilea meci în sesiunea de seară şi mâine la 18.00, nu la 13.00. Aceasta este părerea mea şi cred că am dreptate. Nu m-am plâns niciodată de program. După cum mă ştiţi deja de ani, nu mă plâng niciodată de nimic. Dar azi a fost destul“, a declarat Halep, la conferinţa de presă după meciul cu Caroline Garcia.

Cea de-a doua semifinală, dintre Elina Svitolina și Sloane Stephens, va avea loc cu începere de la ora 18.00, ora locală. Partea bună e că Simona Halep va avea mai multe ore de odihnă înaintea finalei.
Adevărul e, ca de obicei, undeva la mijloc. Organizatorii programează partidele în funcție de numele jucătoarelor, cele mai cunoscute sau cu cei mai mulți fani sau potențiali telespectatori fiind programate la ore favorabile televizărilor din țările acestora. Din acest punct de vedere e logic să programeze o româncă la ora 20.00, ora României, decât la ora 1.00. În plus, Sloane Stephens, care va juca în cealaltă semifinală, de la ora locală 18.00, va putea fi urmărită liniștit după-amiaza în SUA, spre bucuria sponsorilor. Pentru că de fapt ei sunt singurii care dictează.

Ceea ce mă bucură, însă, e că Simona Halep a început să simtă în toată ființa că este lider mondial și a început să se ia la trântă cu oficialii WTA. Pentru că așa trebuie să facă numărul 1, să nu accepte toate șicanele oficialilor tenisului și să spună atunci când cineva sau ceva o deranjează.

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close