SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > Aryna Sabalenka a ajuns la 8 victorii consecutive. E în optimi la US Open 2018

Aryna Sabalenka a ajuns la 8 victorii consecutive. E în optimi la US Open 2018

Aryna Sabalenka in actiune la US Open 2018

Continuă vara senzațională a belarusei Aryna Sabalenka. Învinsă greu de Simona Halep în semifinale la Cincinnati, acum două săptămâni, scor 6-3, 6-4, ea nu a mai pierdut de atunci nici o partidă. În acest interval a cucerit titlul la New Haven și a ajuns în optimile de finală la US Open.
Ultima victimă a fost, sâmbătă seară, cehoaica Petra Kvitova, de care a trecut cu 7-5, 6-1. ”Sunt în șoc un pic, dar atât de fericită”, avea să spună, la final, jucătoarea în vârstă de 20 de ani. ”Îmi place cu adevărat să joc pe arene mari și să simt suportul publicului. Nu am avut așteptări pentru acest meci, doar m-am concentrat pe fiecare punct”, a declarat, după victoria cu Kvitova, belarusa.

Pentru ea este chiar un moment magic, indiferent de rezultatul meciului de luni, din optimi, contra japonezei Naomi Osaka. A ajuns la 8 victorii consecutive, o premieră pentru cariera ex-sovieticei. În plus, în ultimele patru săptămâni a învins nu mai puțin de cinci jucătoare din Top 10 WTA: Caroline Wozniacki, Caroline Garcia, Karolina Pliskova, Julia Goerges și Petra Kvitova. În această perioadă a pierdut de doar două ori, o dată în fața Simonei Halep și altă dată cu Elise Mertens.

Cu victoria de sâmbătă, belarusa va intra sigur în Top 20 WTA la terminarea turneului de Grand Slam, un lucru cu atât mai remarcabil cu cât anul trecut pe vremea asta era pe locul 111 în lume. Întrebată care crede că este îmbunătățirea apărută în jocul ei în ultimele 12 luni, Sabalenka a fost sinceră: ”Nu știu, dar cred că pun mai multe mingi în teren față de anul trecut, și asta este de ajuns”.Leave a Reply

Top