SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > Bethanie Mattek Sands a mai scris o poveste de aur în tenis. Acum 14 luni nu mai putea merge, acum e campioană de dublu mixt la US Open 2018

Bethanie Mattek Sands a mai scris o poveste de aur în tenis. Acum 14 luni nu mai putea merge, acum e campioană de dublu mixt la US Open 2018

Bethanie Mattek Sands si Jamie Murray, cu trofeul cucerit la dublu mixt la US Open 2018

Tenisul este frumos nu doar pentru ce se petrece pe teren, ci și pentru poveștile din interiorul lui. Iar sâmbătă, la US Open 2018, tocmai s-a scris o filă dintr-o poveste minunată. Eroina ei a fost americanca Bethanie Mattek Sands.
Era după-amiaza zilei de 6 iulie 2017 când, în setul decisiv al meciului Sorana Cîrstea – Bethanie Mattek Sands din turul al doilea de la Wimbledon s-a auzit un urlet rupt parcă din filmele de groază. Americanca s-a prăbușit la pământ, aproape leșinată de durere.


Venită lângă ea, Sorana a izbucnit și ea în plâns, dar a ținut-o de mână pe Bethanie și a stat lângă pe parcursul tuturor minutelor care au părut ani până când a sosit medicul să-i facă un calmant. Verdictul a fost crunt: fractură de ligamente la genunchiul drept. Au urmat opt luni de coșmar, în care americanca a suferit o operație, apoi a reînvățat să meargă, să alerge și, în sfârșit, să revină pe teren.

Iar sâmbătă, pe 8 septembrie 2018, adică la un an și două luni de la acea accidentare, Bethanie Mattek Sands a devenit campioană la US Open în proba de mixt. În finala de la US Open 2018, Bethanie Mattek Sands și partenerul său, britanicul Jamie Murray, au învins cu scorul de 2-6, 6-3, 11-9 cuplul Alicja Rosolska/ Nikola Mektic.

Pentru Bethanie acesta a fost primul titlu de la accidentarea de anul trecut, dar al treilea din carieră cucerit la dublu mixt – singurul turneu de Grand Slam la care nu s-a impus a fost cel de la Wimbledon. De asemenea, ea mai are în palmares 5 titluri de Grand Slam la dublu (câte două la Australian Open și Roland Garros și unul la US Open).

Leave a Reply

Top