SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Masculin > Dragos Dima > Cine este Dragoș Dima, campionul challenger-ului de la Sibiu și al doilea român în clasamentul ATP

Cine este Dragoș Dima, campionul challenger-ului de la Sibiu și al doilea român în clasamentul ATP

Dragos Dima, in actiune la challenger-ul de la Sibiu

Dragoș Dima, al doilea român în clasamentul de simplu ATP, a obținut întâiul rezultat mare din carieră: a cucerit primul titlu la un challenger de 43.000 de euro. Iată 7 lucruri despre jucătorul de 26 de ani învingător la Sibiu și aflat, de luni, pe cel mai bun loc din carieră.
A ajuns pe cel mai bun loc al carierei. În urma victoriei cu 6-3, 6-2 obținute în fața olandezului Jelle Sels, Dragoș Dima a primit 80 de puncte, cu care a urcat 115 locuri, până pe 279 ATP. E cea mai bună poziție ocupată vreodată.

A strâns sub 100.000 de dolari în carieră. Cei 6.100 de dolari primiți în urma victoriei de la Sibiu reprezintă cel mai mare premiu câștigat de Dima. El a adunat anul acesta 22.827 dolari și a ajuns la un total în carieră de 83.401 dolari. Acest lucru deoarece până acum a jucat doar la turnee mici, futures, iar succesul de la Sibiu e primul din carieră obținut la un challenger.

A început tenisul la 7 ani. Acum în vârstă de 26 de ani (e născut pe 16 iunie 1992), Dragoș practică tenisul de aproape 20 de ani. ”M-am apucat să joc la şapte ani. Tatăl meu avea nişte rachete vechi şi s-a plicitisit de cât jucam în sufragerie, la perete. S-a hotărât să mă dea la tenis, să iau ore de tenis”, a declarat el într-un interviu pentru Prosport.ro.

Are antrenori celebri. De puțin timp, Dragoș Dima este antrenat de cuplul de tehnicieni Artemon Apostu Efremov – Adrian Cruciat, care au pregătit-o în ultimii ani pe Irina Begu.
A jucat și în NCAA. În 2012, după ce a terminat liceul, Dragoș Dima a jucat și în campionatul universitar nord-american (NCAA). El a evoluat pentru Universitatea din Cornell, dar pentru o scurtă perioadă, revenind acasă după aproape jumătate de an.

Are 8 titluri ITF. De-a lungul carierei, Dragoș Dima a cucerit 8 titluri ITF, ultimele două chiar anul acesta. Șapte dintre ele au fost câștigate în România, singurul pe teren străin fiind cucerit în Croația, în 2016.

Are trei meciuri jucate în Cupa Davis. Dragoș Dima a debutat în echipa de Cupa Davis a României anul trecut. De atunci a jucat trei meciuri. El a pierdut ambele meciuri disputate în 2017, contra austriacului Gerald Melzer și a israelianului Edan Leshem, dar a obținut anul acesta prima victorie, contra marocanului Soufiane El Mesbashi.Leave a Reply

Top