SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > Novak Djokovic a stabilit un nou record după victoria de la US Open 2018

Novak Djokovic a stabilit un nou record după victoria de la US Open 2018

Novak Djokovic si trofeul cucerit la US Open 2018

Novak Djokovic a confirmat la New York forma foarte bună din a doua jumătate a sezonului. El a cucerit al treilea titlu la US Open din carieră, reușind un nou record istoric la nivelul banilor câștigați în carieră.
Victoria cu scorul de 6-3, 7-6, 6-3 în fața argentinianului Juan Martin Del Potro i-a adus lui Djokovic cel mai mare premiu acordat vreodată în tenis: 3,8 milioane de dolari. Această sumă l-a dus la un total de peste 119 milioane de dolari câștigați în carieră, un lucru unic în istoria acestui sport. În ierarhia general, sârbul este urmat de fostul lider în domeniu, Roger Federer. Acesta domina acest clasament, cu cele 117,5 milioane de dolari câştigate în carieră, dar eliminarea din optimile US Open i-a adus „doar” 266.000 de dolari.

Pentru Djokovic este o reușită extraordinară, pentru că practic el în două luni a strâns aproape 8 milioane de dolari. Titlul de la Wimbledon, cucerit în 15 iulie, i-a adus 2,9 milioane, cel de al Cincinnati 1,1, iar la acești bani s-a adunat și cecul cuvenit campionului de la Flushing Meadows.Leave a Reply

Top