SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > Serena Williams, investigată de WTA după criza de nervi din finala US Open 2018

Serena Williams, investigată de WTA după criza de nervi din finala US Open 2018

Serena Williams s-a certat in finala de la US Open 2018

Finala feminină de la US Open 2018 a fost una despre care se va vorbi mult timp din cauza ieșirii nervoase a Serenei Williams la adresa arbitrului. Penalizată inclusiv cu un game, americanca și-a continuat tirada și la conferința de presă ce a urmat victoriei japonezei Naomi Osaka, scor 6-2, 6-4.
“Arbitrul Ramos a susţinut că trişez, iar eu nu trişam. Am văzut bărbaţi spunându-le multe lucruri arbitrilor de scaun. Eu lupt pentru drepturile femeilor şi pentru egalitate. Faptul că după ce au am spus hoţ mi-a luat un game m-a făcut să mă simt că a fost o atitudine sexistă. Nu i-a luat niciodată un game unui bărbat pentru că l-a făcut hoţ. Pentru mine este ceva de neînţeles. Dar voi continua să lupt pentru femei şi să lupt pentru egalitate. De exemplu, Cornet ar fi trebuit să îşi poată schimba tricoul fără să fie amendată. Este revoltător”, a declarat Serena Williams în fața ziariștilor.WTA va investiga ieșirea Serenei Williams din finala de la US Open 2018

WTA a anunţat, duminică, faptul că va investiga comportamentul Serenei Williams din finala US Open 2018. ”Au fost probleme care au avut loc în timpul meciului şi care trebuie investigate. Însă în această seară este momentul să sărbătorim aceste două jucătoare incredibile, ambele cu mare integritate. Naomi este o campioană meritorie, iar Serena a jucat cu clasă”, a precizat WTA.Ce s-a întâmplat în finala US Open 2018

Incidentele din finala feminină a US Open 2018 au început la 1-0 pentru Williams, în al doilea set. Arbitrul de scaun Ramos i-a acordat americancei un avertisment pentru coaching, iar aceasta a izbucnit: “Nu avem un cod. Nu trişez ca să câştig, prefer să pierd“. După meci, antrenorul Patrick Mouratoglou avea să recunoască faptul că i-a dat indicaţii elevei sale, dar a susţinut că aceasta nu a văzut semnele făcute.
În setul secund, la scorul de 3-2 pentru Serena, Williams a dat cu racheta de pământ şi a primit al doilea avertisment şi punct pierdut. Atunci, americanca a luat foc şi s-a luat de arbitru: “Îmi datorezi scuze. Nu am trişat niciodată, încerc să dau un bun exemplu fiicei mele. Nu am trişat niciodată.” Jucătoarea americană a intrat de mai multe ori în conflict verbat cu Ramos, pe care l-a făcut “mincinos”, pentru că a acuzat-o de coaching, dar şi “hoţ”, pentru că i-a furat un punct. Mai mult, l-a amenințat: ”Nu o să mă mai arbitrezi niciodată”, i-a spus ea.

După o discuţie îndelungată cu arbitrul de scaun, Serena Williams a primit a treia penalizare, pentru abuz verbal, ceea ce a costat-o un game, fiind condusă acum cu 5-3 de Osaka. Apoi, fiecare jucătoare a mai câștigat câte un game și astfel s-a încheiat meciul.

Leave a Reply

Top