SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > US Open 2018: Juan Martin Del Potro – Novak Djokovic, finala masculină

US Open 2018: Juan Martin Del Potro – Novak Djokovic, finala masculină

Juan Martin del Potro s-a calificat in finala de la US Open 2018

A fost stabilită și finala masculină de la US Open 2018. Vom avea sigur un campion nou față de anul trecut, dar, la fel de sigur, titlul va merge la un fost deținător al trofeului.

În semifinale, Rafael Nadal s-a retras în setul al treilea al meciului cu argentinianul Juan Martin Del Potro. Sud-americanul conducea cu 7-6, 6-2 când spaniolul, deținătorul titlului, s-a retras acuzând dureri la genunchi.

Pentru Juan Martin del Potro este a doua calificare în finala de la US Open. În 2009 el a cucerit titlul după un parcurs senzațional.

Al doilea finalist este sârbul Novak Djokovic. Acesta l-a învins cu scorul de 6-3, 6-4, 6-2 pe japonezul Kei Nishikori. Astfel, sârbul s-a calificat pentru a opta oară în finală la US Open, unde s-a impus de două ori.

Finala masculină a US Open 2018 va avea loc duminică seara și va fi televizată pe Eurosport.

Favorit la pariuri este Novak Djokovic, care deja a mai câștigat un trofeu major anul acesta, la Wimbledon. Aici aveți un cod promotional circus.

Novak Djokovic ar putea deveni jucătorul cu cele mai mari câștiguri din istorie

Dacă va câștiga finala de duminică seară, sârbul Novak Djokovic va deveni jucătorul de tenis cu cele mai mari câștiguri din istorie.El va trece de 119 milioane de dolari și îl va întrece pe elveţianul Roger Federer.

În acest moment, Federer domină acest clasament, cu cele 117,5 milioane de dolari câştigate în carieră. El a fost însă eliminat în optimi la Flushing Meadows şi a primit ca premiu “doar” 266.000 de dolari.

Djokovic avea înaintea ultimului Grand Slam al anului 115,3 milioane de dolari premii, iar prin succesul de la Flushing Meadows, ar mai adăuga acestei zestre 3,8 milioane de dolari, depăşind astfel 119 milioane de dolari.

De la 15 iulie, când s-a impus la Wimbledon, Novak Djkovici a câştigat premii de aproape patru milioane de dolari: 2,9 milioane de dolari pentru victoria din Grand Slam-ul londonez, aproape 1,1 milioane de dolari pentru trofeul de la Cincinnati.

Anul acesta, cine se impune la US Open primește cel mai mare premiu din istoria tenisului: 3,8 milioane de dolari.

Naomi Osaka a câștigat titlul feminin la US Open

În proba feminină de la US Open, titlul a fost cucerit de jucătoarea japoneză Naomi Osaka. Ocupanta locului 19 în clasamentul mondial WTA şi cap de serie numărul 20 a învins-o în finală, cu scorul de 6-2, 6-4, pe americanca Serena Williams, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 17. Osaka s-a impus într-o oră şi 19 minute.

Finala a fost marcată de incidente grave între Serena Willliams și arbitrul de scaun. Disputa i-a atras o penalizare de un game. Ea a fost și amendată cu 17.000 de dolari.

Leave a Reply

Top