SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > US Open 2018: Raluca Olaru e singura reprezentantă a României rămasă în concurs. Vineri, Horia Tecău, Irina Begu și Monica Niculescu au fost eliminați la dublu

US Open 2018: Raluca Olaru e singura reprezentantă a României rămasă în concurs. Vineri, Horia Tecău, Irina Begu și Monica Niculescu au fost eliminați la dublu

Raluca Olaru la US Open 2018

Ediția cu numărul 50 a turneului US Open 2018 e una tristă pentru români. După primele cinci zile de concurs mai avem pe tablourile de simplu sau de dublu o singură jucătoare: Raluca Olaru. În rest, toți ceilalți reprezentanți ai țării noastre au părăsit competiția.
Dacă în ceea ce privește lucrurile la simplu acestea au fost lămurite încă de joi, când Sorana Cîrstea a fost învinsă de Maria Sharapova și am consemnat cea mai slabă participare românească din 2012 încoace, la dublu speranțele erau mari. Pentru că în concursul masculin Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer erau deținătorii trofeului, dar și pentru că adversarii lor din turul secund erau Radu Albot și Malek Jaziri. Numai că surpriza apare când nu te aștepți, că d-aia se cheama surpriză, așa că Tecău și Rojer au fost învinși cu scorul de 3-6, 7-6 (10/8), 6-2, după două ore şi 18 minute de joc și după o minge de meci ratată în tie-break.

Tot vineri, Irina Begu și Monica Niculescu au fost eliminate de perechea Liudmila Kicenok/ Laura Siegemund, scor 3-6, 6-3, 6-2.
În aceste condiții, singura reprezentantă a României rămasă în concurs pe tablourile de simplu sau de dublu este Raluca Olaru. Aceasta va juca sâmbătă seară, alături de chinezoaica Xinyun Han, împotriva perechii cehe Andrea Sestini Hlavackova/ Barbora Strycova, cap de serie numărul 3. Meciul va avea loc de la ora 18.00.

Raluca este și în optimile de finală ale turneului de dublu mixt, unde face pereche cu croatul Franko Skugor. Ei vor juca în turul secund cu favoriții 7, Katarina Srebotnik/ Michael Venus. Meciul va avea loc duminică.

Leave a Reply

Top