SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Ce este hernia de disc, afecțiunea de care suferă Simona Halep, și cum se poate trata

Ce este hernia de disc, afecțiunea de care suferă Simona Halep, și cum se poate trata

Simona Halep a pierdut in primul tur la US Open si la Wuhan

Simona Halep a aflat azi verdictul medicilor pentru accidentarea care a făcut-o să piardă în primele meciuri la Wuhan și Beijing. Ea are hernie de disc. Iată ce este hernia de disc și cum se poate trata.
Conform site-ului medlife.ro, termenul de hernie se refera la o afectiune provocata de deplasarea unui organ din cavitatea sa naturala.

Ce este hernia de disc, afecțiunea de care suferă Simona Halep

Hernia de disc este o afectiune neurologica si apare atunci cand unul dintre discurile coloanei vertebrale se deplaseaza. Mai exact, discurile intervertebrale sunt niste cartilaje localizate intre vertebre.

Un disc intervertebral are doua componente: inelul fibros si nucleul pulpos. Hernia apare in momentul in care inelul fibros se rupe, iar nucleul pulpos incepe sa se deplaseze prin acea fisura. In cele mai multe cazuri, nucleul ajunge sa preseze un nerv din zona coloanei vertebrale, ceea ce duce la durerile specifice herniei.

Din păcate, efortul fizic îndelungat, poate duce la această afecțiune. Dacă ne luăm după declarațiile Simonei, care spunea că durerea s-a dus spre picior, înseamnă că ea are hernie de disc lombară.Cum se tratează hernia de disc

Hernia de disc se tratează prin mai multe metode, în cazuri extreme ajungându-se la intervenție chirurgicală. Înainte de asta pacientul face kinetoterapie, fizioterapie, elongație, masaj sau acupunctură
Leave a Reply

Top