SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Este oficial: Simona Halep va fi lider mondial WTA până în 2019

Este oficial: Simona Halep va fi lider mondial WTA până în 2019

Simona Halep va fi lider mondial la finalul anului 2018

Așa cum doartenis.ro vă informa încă de acum două săptămâni, WTA a confirmat faptul că Simona Halep nu mai are cum să piardă primul loc în clasamentul mondial al tenisului feminin până la finalul anului.
WTA a confirmat, luni, că Simona Halep va fi numărul 1 mondial la finalul anului, pentru a doua oară consecutiv, indiferent de rezultatele pe care le va obţine la turneul de la Moscova şi la Turneul Campioanelor, în ultimele două săptămâni ale sezonului. Evident, comunicatul oficial al celor de la WTA a fost îmbrăcat și într-o declarație a președintelui WTA, Steve Simon: ”Simona s-a bucurat de încă un sezon extraordinar şi este un privilegiu să sărbătorim performanţa ei de a fi pentru a doua oară consecutiv pe locul I WTA la finalul anului. Să câştigi un titlu de Grand Slam şi să joci şase finale de-a lungul sezonului sunt realizări remarcabile, în timp ce în afara terenului Simona întruchipează toate valorile care se potrivesc liderului circuitului feminin”, a declarat Steve Simon, preşedinte şi CEO WTA.Simona Halep, lider mondial WTA la finalul sezonului 2018: ”Mă face foarte mândră”

Simona Halep a declarat: ”Să termin sezonul pe locul I anul trecut a fost o imensă onoare pentru mine. Să o fac a doua opară, în 2018, reprezintă o realizare specială, mai ales în anul în care am câştigat primul Grand Slam. Să pot să-mi văd numele din nou alături de alte legende care au fost pe locul I la finalul anului mă face foarte mândră”, a spus Halep.

Simona Halep este a 13-a jucătoare din istoria tenisului care termină pe primul loc doi ani la rând, de la introducerea ierarhiei computerizate în 1975.Simona Halep, lider mondial WTA pentru prima dată pe 9 octombrie 2017

Simona Halep a fost pentru prima dată lider mondial WTA la 9 octombrie 2017, după disputarea finalei de la Shanghai, şi de atunci s-a menţinut pe această poziţie, cu excepţia unei scurte perioade după Australian Open. Halep a fost a 25-a jucătoare care urcă pe locul I.

Pentru Simona Halep, care luni a început săptămâna cu numărul 50 în fruntea clasamentului WTA, rămânerea pe prima poziție până la finalul anului înseamnă că va ajunge cel puțin la 60 de săptămâni pe primul loc. Cu ele va trece pe locul 10 în clasamentul all-time al liderilor mondial.Leave a Reply

Top