SUNTETI AICI
ACASA > International > Agnieszka Radwanska se retrage din activitate la doar 29 de ani

Agnieszka Radwanska se retrage din activitate la doar 29 de ani

Agnieszka Radwanska a castigat Turneul Campioanelor 2015

Ceea ce era de așteptat să se întâmple s-a întâmplat: jucătoarea poloneză Agnieszka Radwanska a anunţat că a decis să se retragă. Are 29 de ani și o viață foarte frumoasă înainte.
Anunțul retragerii vine după un sezon dezamăgitor pentru valoarea ei. A câștigat doar 14 meciuri din 28 disputate, un palmares sub pretențiile unei jucătoare care a fost a doua tenismenă a lumii în 2012 și 2016 și care, în urmă cu trei ani pe vremea asta era deținătoarea surpriză a trofeului Turneului Campioanelor. Acum, a ajuns pe locul 75 în clasamentul mondial.

CITEȘTE ȘI: Agnieszka Radwanska a câștigat Turneul Campioanelor 2015

“Astăzi, după 13 ani de competiţii, am decis să îmi închei cariera. Nu a fost o decizie uşoară. Sunt recunoscătoare pentru că am atât de multe amintiri speciale, inclusiv 20 de titluri WTA, Turneul Campioanelor, o finală la Wimbledon şi multe altele. Din nefericire nu mă mai pot antrena şi nu mai pot juca aşa cum o făceam înainte şi organismul meu nu se mai poate ridica la nivelul aşteptărilor mele. Având în vedere sănătatea mea şi eforturile pe care le presupune tenisul profesionist, trebuie să accept că nu îmi mai pot forţa corpul să atingă limitele necesare. Îmi agăţ în cui racheta şi spun la revedere circuitului profesionist, dar nu părăsesc tenisul. Tenisul este şi a fost mereu special în viaţa mea. Dar acum este momentul pentru noi provocări, pentru idei noi, la fel de atractive ca acelea de pe terenul de tenis, sper”, a scris pe Facebook Agnieszka Radwanska. E, cu siguranță, cel mai greu și dureros mesaj pe care îl poate scrie un sportiv, dar vine o vreme în care e bine să te gândești și la tine, nu doar la ce vor fanii sau sponsorii.

CITEȘTE ȘI: Fotografii de la nunta polonezei Agnieszka Radwanska
Agnieszka Radwanska a cucerit 20 de titluri WTA

Jucătoare cu un talent uriaș, Agnieszka Radwanska se retrage cu regretul de a nu fi cucerit nici măcar un titlu de Grand Slam și, desigur, de a nu fi fost lider mondial. A jucat o singură finală de Mare Șlem, în 2012, la Wimbledon, și a ajuns de alte patru ori în semifinale, ceea ce denotă o oarecare labilitate psihică la aceste turnee importante. Pentru că la celelalte a strălucit, ea adunând, de-a lungul carierei, 20 de trofee WTA. Ultimul dintre ele a venit în 2016, la Beijing, în timp ce lista a fost deschisă în 2007, când s-a impus la Stockholm când avea doar 18 ani.

Totuși, chiar dacă nu a ridicat deasupra capului nici un trofeu de Grand Slam, Agnieszka Radwanska rămâne cu ceva mult mai important: iubirea fanilor, care au votat-o șase anii consecutiv pe site-ul WTA drept cea mai iubită sportivă din circuit.
Cum puteți susține Doartenis.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMAG, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI
Leave a Reply

Top