SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Ei sunt cei 12 români care formează lotul olimpic de tenis

Ei sunt cei 12 români care formează lotul olimpic de tenis

Lotul Olimpic de Tenis al Romaniei, la prezentarea oficială

Pentru prima dată, Comitetul Olimpic și Sportiv Român a constituit, împreună cu Federația Română de Tenis, înfiinţarea unui lot olimpic de tenis.
Prezentat greșit ca echipă olimpică de tenis – denumirea este greșită deoarece o echipă nu are decât trei băieți și trei fete, eventual și vreo patru perechi, dacă vorbim de cazul ideal, nu de al României – lotul echipei olimpice a României cuprinde 12 jucători și jucătoare. Toți ar urma să beneficieze de un sprijin material neprecizat, în vederea participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Lotul echipei olimpice de tenis va fi format din Simona Halep, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu, Horia Tecău, Florin Mergea, Marius Copil, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Monica Niculescu, Irina Bara, Alexandra Dulgheru şi Raluca Olaru. Toți, cu excepția Soranei Cîrstea, au fost prezenți la prezentarea de marți, de la Jocurile Olimpice.

Chiar dacă intenția COSR e bună, a fost mai mult o acțiune de PR, pentru că niciodată cei 12 nu vor putea merge în bloc la Jocurile Olimpice. Conform regulamentului e posibil să meargă maximum 6 jucători dintr-o țară la feminin și 6 la masculin. Dintre aceștia maximum 4 pot juca la simplu, și maximum două perechi la dublu. Așadar, dintre cele 9 fete ar urma să rămână 6 eligibile în cel mai fericit caz, căci va conta clasamentul din vara anului 2020, cel după care se va face desemnarea participanților la concursul olimpic din 2020. Mai mult, sunt condiții referitoare la un anumit număr de selecții în echipa de Fed Cup în ultimii ani, ceea ce ar fi imposibil de îndeplinit de 9 jucătoare, echipa având două meciuri pe an și doar patru locuri.

Dar, repet, chiar dacă de PR, e o inițiativă foarte bună, sper că le vor fi decontate măcar câteva dintre multele cheltuieli pe care jucătorii de tenis sunt obligați să le facă în timpul unui sezon.
CITEȘTE ȘI: Obiectivul Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020

“Pentru Jocurile Olimpice din 2020 ne dorim să facem cea mai bună echipă posibilă cu toţi sportivii de valoare din România. Ca să ne bucurăm de victorii şi de cât mai multe medalii. În 2016 am fost foarte aproape de medalia de aur şi cred că la Tokyo avem şanse foarte mari la această madalie. Am discutat cu domnul George Cosac şi mi-a spus că se pot obţine trei medalii, după care am spus să se gândească mai bine pentru că e vorba de Jocurile Olimpice. Apoi a spus că obiectivul este o medalie, ceea ce este mult mai realizabil. Sunteţi o generaţie frumoasă, fantastică şi cred în voi pentru că aţi demonstrat că puteţi. Constituirea acestei echipe olimpice denotă faptul că vom deveni o echipă mult mai puternică. Comitetul olimpic va asigura toate condiţiile pentru marea performanţă”, a declarat Mihai Covaliu, preşedintele COSR, marţi, într-o conferinţă de presă ținută la sediul forului olimpic român.Cum puteți susține Doartenis.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMAG, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, Diverta, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Diverta, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Leave a Reply

Top