SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > Modificări de regulament în WTA. Ce se schimbă pentru jucătoare din 2019

Modificări de regulament în WTA. Ce se schimbă pentru jucătoare din 2019

Serena Williams, echipament Roland Garros2018

Noi reguli vor fi adoptate de WTA începând din sezonul 2019. Una dintre cele mai importante se referă la retrageri. O alta, la echipamentul tip ”catsuit” purtat de Serena Williams la Roland Garros 2018.
WTA a adoptat o serie de noi reguli ce vor intra în vigoare din sezonul 2019. Una dintre acestea se referă la jucătoarele care se retrag înaintea meciului din turul I de pe tabloul principal al unui turneu, din cauza unei accidentări, deci după tragerea la sorți. Din păcate, WTA nu numai că nu elimină aceste situaţii, ci le încurajează, mărind premiul pentru jucătoarele care se retrag înaintea turului I de la jumătate din cel corespunzător participării în acea fază, la întreaga sumă de bani. Totuşi, WTA pune două condiţii, destul de importante, pentru ca jucătoarele să beneficieze de această regulă. Ele o pot folosi numai de două ori pe an, nu la turnee consecutive, şi trebuie să fi jucat anterior la un turneu în ultimele 60 de zile.

Măsura le afectează însă pe jucătoarele care intră pe tabloul principal din postura de lucky loser. Acestea primeau, conform regulii trecute, cealaltă jumătate din premiul pentru turul I, iar acum, în cazul în care vor fi eliminate în această fază, vor încasa numai suma corespunzătoare prezenței în ultimul tur al calificărilor. Dacă o jucătoare lucky loser avansează pe tabloul principal, premiul pe care îl va primi se va calcula în felul următor: suma corespunzătoare ultimului tur al calificărilor plus suma corespunzătoare turului pe care l-a atins pe tabloul principal minus suma corespunzătoare turului I, care merge în contul jucătoarei retrase.

O altă regulă importantă a fost luată în privinţa jucătoarelor care revin după accidentări şi după ce au născut. Acestea pot beneficia de clasamentul protejat pentru 12 turnee – de la opt anterior-, timp de doi ani, respectiv trei ani. În cazul jucătoarelor care revin după accidentări, perioada se calculează de la ultimul turneu disputat, în cazul jucătoarele care revin după naştere, din ziua în care li s-a născut copilul.

Totuşi, pentru a evita discuțiile care au avut loc anul acesta, jucătoarele care revin după accidentări şi după ce au născut nu vor fi cap de serie la turnee pe baza clasamentului protejat. Însă vor putea fi plasate pe tablou astfel încât să nu joace în primul tur cu o favorită. Măsura este valabilă pentru maximum opt dintre cele 12 turnee la care pot participa pe baza clasamentului protejat.

Un alt punct important pe lista discuțiilor referitoare la modificarea regulamentului se referă la echipamentele de tip “catsuit”, cum a purtat Serena Williams la Roland Garros. S-a decis că ele sunt regulamentare.

În fine, o altă modificare importantă a fost anunțată pentru turneele de categorie Premier: se va aplica regula celor 25 de secunde, înaintea serviciului. Astfel, jucătoarea trebuie să servească în maximum 25 de secunde după încheierea punctului anterior, în caz contrar vor primi avertisment. Acest timp este valabil şi pentru jucătoarea aflată la primire, care trebui să fie pregătită în acelaşi interval de reluarea meciului.

Acestea sunt câteva dintre noile reguli stabilite şi sunt valabile în circuitul WTA, din 2019. Organizatorii turneelor de Grand Slam au posibilitatea de a nu le aplica în totalitate, pentru că așa e în tenis.Cum puteți susține Doartenis.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMAG, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, Diverta, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Diverta, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICILeave a Reply

Top