SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > Nadia Comăneci a scris despre Simona Halep pentru ESPN: ”Sunt foarte mândră de ea”

Nadia Comăneci a scris despre Simona Halep pentru ESPN: ”Sunt foarte mândră de ea”

nadia comaneci simona halep gimnastica

Simona Halep a fost desemnată numărul 9 în ierarhia făcută de ESPN în ceea ce privește cei mai dominanți sportivi din 2018. Pentru americani a fost prilejul ideal pentru a o contacta pe Nadia Comăneci, pentru a le povesti cititorilor ce înseamnă Simona Halep pentru ea și pentru România. Iată traducerea integrală a editorialului ”Zeiței de la Montreal”.
”De fiecare dată când programul îmi permite încerc să-mi rup câteva zile și să o văd pe Simona jucând. Anul acesta am vrut să fiu în Paris. Orice român de pe Planetă dorea să fie acolo, să o vadă pe Simona câștigând acel titlu pe care și l-a dorit de mult timp. L-a ratat pentru primadată în 2014, apoi l-a ratat și anul trecut. Am fost acolo. Aproape fluturam steagul României deoarece ea conducea cu 3-0 în setul secund și eu mă gândeam: ”A reușit”. Și nu s-a întâmplat.

Anul acesta am urmărit victoria ei din semifinale la TV și apoi i-am spus soțului meu, Bart: ”Trebuie să merg, pentru că eu cred că va învinge”. Zborul din Oklahoma a ajuns târziu, normal, așa că a trebuit să merg de la aeroport direct la arena. M-aș fi simțit foarte rău dacă nu aș fi făcut acest efort. Am fost martora a ceea ce doream: primul titlu. Gică Hagi era acolo, de asemenea – întreaga noastră ”echipă” a României. Am mers la un restaurant, am ciocnit șampanie cu familia ei și cu prietenii apropiați.

CITEȘTE ȘI:  Australian Open 2018: Mesajul Nadiei Comăneci pentru Simona Halep: ”Trebuie să știe că e încurajată și iubită de noi toți”

Victoria ei este extraordinară pentru ca toți copiii din România să înțeleagă că nu trebuie să se nască în altă parte pentru a deveni cei mai buni. Oricine o poate face dacă muncește din greu. E foarte bine că Simona este în activitate. Noi, restul, facem parte din trecut. Tânăra generație știe cine am fost noi datorită părinților și datorită Youtube, dar când ei văd în carne și oase un sportiv care este numărul 1 în lume, îi face să pună mâna pe rachetă și să se întrebe: ”De ce nu și eu? Aș putea fi numărul 1”.

Un lucru pe care nu l-am știut acum 40 de ani, când concuram, este că toți cei pe care îi întâlneam, de la lumea muzicii la Hollywood, aveau un mare respect pentru sportivi, pentru că nu au ajuns la acolo peste noapte.

Simona încearcă să fie o perfecționistă, dar nu poți fi perfect din prima încercare. Trebuie să ai răbdare. Acum, pentru ea începe munca tiranică. Unde va ajunge după ce a ocupat locul 1? Ai nevoie de mult mai multă muncă pentru a rămâne pe primul loc, deoarece toată lumea din spate vrea să te depășească. Fanii mereu se întreabă: ”Când va cuceri al doilea titlu?” Și apoi trebuie să urmeze al treilea. E o cursă fără sfârșit. Ea este singura care poate răspunde la această întrebare, are nevoie să găsească asta în ea, să afle cât de înfometată este.

Sunt foarte mândră de ceea ce a făcut Simona pentru ea, pentru țară, pentru faptul că a repus tenisul pe hartă în România, pentru că o mulțime de copii punând mâna pe rachete și jucând la perete”.CITEȘTE ȘI:  Ghiță Mureșan: ”Simona Halep este mai cunoscută în SUA decât mine, Nadia sau Hagi”

Cum puteți susține Doartenis.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMAG, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, Diverta, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

CITEȘTE ȘI:  FOTO: Nadia Comăneci, alături de Edwin Moses la Gala organizată de Ion Ţiriac la Madrid

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Diverta, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Leave a Reply

Top