SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Sorana Cîrstea s-a retras din echipa de Fed Cup a României. Iată de ce

Sorana Cîrstea s-a retras din echipa de Fed Cup a României. Iată de ce

Una dintre cele mai reprezentative jucătoare din istoria recentă a tenisului românesc, Sorana Cîrstea, a decis să se retragă din echipa de Fed Cup a României. Dacă mesajul romanțat e că vrea să lase loc tinerelor jucătoare, cel neromanțat vorbește despre o imposibilitate de continuare a coabitării în aceeași echipă cu liderul Simona Halep.

Sorana Cîrstea, care a fost considerată de specialiști drept jucătoarea cu cel mai mare potențial dintre componentele generației sale și tenismena creditată cu cele mai mari șanse de a intra în Top 10, a decis să pună capăt carierei de jucătoare de Fed Cup. Ea a anunțat totul pe Facebook:

Dupa 12 ani de jucat pentru Romania,a venit momentul sa imi anunt oficial retragerea din echipa nationala de Fed Cup.

La 16 ani si 14 zile am jucat primul meci,fiind si astazi cea mai tanara debutanta din istoria tarii noastre!

Am reprezentat cu mandrie si onoare tricolorul de fiecare data cand am avut ocazia!

Simt ca mi-am facut datoria si acum este momentul sa predau stafeta noii generatii!

As vrea sa multumesc cu aceasta ocazie colegelor de echipa,federatiei,capitanilor,antrenorilor si celor care au pus umarul la succesul nostru! Dar mai ales romanilor care m-au sustinut atat de frumos de-a lungul anilor!

Cu drag,
Sorana Cirstea”

În spatele acestui anunț emoționant al Soranei Cîrstea stau de fapt, spun surse din lumea tenisului, neînțelegerile cu liderul WTA, Simona Halep. Cele două au o rivalitate de mulți ani, după ce la începuturile carierei au fost apropiate. Din păcate, animozitățile au fost tot mai evidente în ultima perioadă.

Anul acesta, cel puțin, două au fost momentele în care Sorana a răbufnit la adresa Simonei Halep. Mai întâi, în luna februarie, înaintea victoriei cu Canada, în care Simona nu a putut juca, Sorana Cîrstea a făcut o declarație întoarsă pe toate fețele de specialiști și fani: ”România nu stă în Simona Halep”. La dineul care a urmat după câteva zile și la care a participat și Halep, cele două s-au evitat cât au putut.

Răspunsul liderului mondial a venit, spun oamenii din tenis, după doar două luni, în aprilie, la meciul cu Elveția. Atunci, deși Sorana părea mai în formă decât Irina Begu, a fost lăsată pe margine de influența Simonei Halep, iar supărarea jucătoarei noastre a fost evidentă la conferința de presă: “Sunt la dispoziţia echipei şi a căpitanului. Dacă vor să joc la simplu joc la simplu, dacă vor să intru la dublu, o voi face. Dacă vor să bat din palme, bat din palme”, a spus Sorana. A fost ultima apariție a Soranei Cîrstea la echipa de Fed Cup.

În fine, ultima dovadă a neînțelegerii dintre cele două a fost marțea trecută, la prezentarea lotului olimpic al României. Deși se afla în țară, Sorana a fost singura absentă dintre cei 12 reprezentanți ai tenisului românesc prezenți la sediul COSR. Motivul absenței ar fi, spun cei care cunosc situația, tocmai evitarea momentelor penibile ce ar fi putut apărea.

Dacă toate acestea sunt doar zvonuri sau nu, doar cele două pot ști. O realitate de netăgăduit este însă că de la debutul contra Suediei, din 2006, Sorana Cîrstea a disputat 17 meciuri de simplu (a câștigat 11) și 12 de dublu (a câștigat 5) pentru România în această competiție. Iar revenirea în Grupa Mondială după foarte mulți ani i se datorează în mare proporție, căci fără victoriile ei cu Ana Ivanovic și Bojana Jovanovscki, de la Arenele BNR, din 2014, prezența noastră printre cele mai valoroase echipe ale lumii rămânea un vis, cel puțin pentru încă un an.Cum puteți susține Doartenis.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMAG, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, Diverta, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Diverta, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Leave a Reply

Top