SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Cine este Bianca Andreescu, jucătoarea care le-a eliminat pe Caroline Wozniacki și pe Venus Williams la WTA Auckland 2019?

Cine este Bianca Andreescu, jucătoarea care le-a eliminat pe Caroline Wozniacki și pe Venus Williams la WTA Auckland 2019?

Cine este canadianca de origine romana Bianca Andreescu

Cine este Bianca Andreescu, canadianca de origine română care a reușit surpriza la turneul WTA de la Auckland 2019, elimininând doi foști lideri mondiali WTA la turneul de la Auckland 2019? Ea le-a învins în optimi pe Caroline Wozniacki, numărul 3 mondial, și pe Venus Williams, în sferturi.
În optimile de finală ale turneului WTA de la Auckland, canadianca de origine română Bianca Andreescu a reușit să o învingă cu scorul de 6-4, 6-4 pe daneza Caroline Wozniacki. Nimeni alta decât  treia jucătoare a lumii și principala favorită a competiției neozeelandeze. În sferturile de finală, pentru jucătoarea de 18 ani a urmat un alt fost lider mondial: americanca Venus Williams. De care a trecut cu 6-7, 6-1, 6-3. Indiferent de rezultatul din semifinale, acest turneu va rămâne unul de vis pentru jucătoarea care a început competiția în calificări și care de luni va ocupa locul 114 în clasamentul WTA, cel mai bun din carieră.

Cine este Bianca Andreescu?

Bianca Andreescu este una dintre cele mai promițătoare jucătoare din noul val al tenisului mondial. Născută în Canada, la 16 iunie 2000, în Mississauga, din părinți români, ea este acum rezidentă în Thornhill, tot în Canada. Părinții ei, ambii români, au plecat în Canada imediat ce tatăl ei a primit o ofertă de lucru de acolo, cum a terminat facultatea. Bianca a ocupat cel mai bun loc în 14 august 2017 – 143 WTA, dar victoria obținută în fața lui Venus Williams o va propulsa cel puțin pe poziția 114 începând din 7 ianuarie 2019, ceea ce va deveni cel mai bun loc din carieră pentru ea. Bianca Andreescu face parte și din echipa de Fed Cup a Canadei, cu care a fost prezentă la Cluj, în meciul din 2018 contra României. Victoria obținută în fața Carolinei este prima din carieră obținută în fața unei jucătoare din Top 10 WTA, dar a doua din carieră contra unei jucătoare din Top 20 WTA. În 2017, la Cincinnati Open, ea a eliminat-o pe Kristina Mladenovic, ocupanta locului 13 în lume la acel moment.

Cine este canadianca de origine romana Bianca Andreescu
Bianca Andreescu, după cea mai mare victorie a carierei, cea de la Auckland 2019, contra Carolinei Wozniacki

Unde a început tenisul Bianca Andreescu

Chiar dacă s-a născut în Canada, Bianca Andreescu a început tenisul în România, într-o vacanță la bunici, la Pitești. Avea șase ani și pentru că era o fire activă, a încercat mai multe sporturi. I-a plăcut tenisul, iar primul antrenor nu va fi uitat niciodată de jucătoarea devenită acum profesionistă: Gabriel Cristache. Conform unei declarații acordate în 2017 pentru ProSport, acesta a încercat să o transforme pe Bianca în jucătoare de mâna stângă, dar ea a preferat să dea cu dreapta. ”Eu m-am născut în Canada, dar am început tenisul în România, pentru că mama mea a avut serviciul acolo. A trebuit să ne mișcăm mai mereu, 6 luni în România, 6 luni aici, cam asta a fost”, a declarat Bianca Andreescu într-un interviu acordat pentru DigiSport.Cele mai mari succese la junioare pentru Bianca Andreescu

Canadianca de origine română Bianca Andreescu a fost un copil minune. La 13 ani a câștigat în Franța, la Tarbes, Les Petite As, competiție considerată un adevărat Campionat Mondial pentru jucătorii de până în 14 ani. Apoi, a cucerit de două ori consecutive titlul la Orange Bowl, cel mai important turneu pentru juniori din lume.

bianca andreescu orange bowl
Bianca Andreescu a cucerit pentru a doua oara titlul la Orange Bowl

De ce nu joacă Bianca Andreescu pentru România

Chiar dacă România este a doua ei casă, iar acasă vorbește cu părinții limba română, Bianca Andreescu nu și-a pus niciodată problema să joace pentru țara noastră. Aceasta deoarece sistemul canadian, spre deosebire de cel românesc, chiar ajută juniorii valoroși, iar aceștia pot crește și pot face pasul spre profesionism la seniori având un sprijin serios din partea federației. De altfel, Bianca nu e singura jucătoare cu origini străine care reprezintă Canada. La o primă ”strigare” vin numele lui Milos Raonic, Denis Shapovalov sau Frank Dancevic. De altfel, acum doi ani, Bianca era însoțită de fosta jucăptoare profesionistă franceză Nathalie Tauziat, costurile antrenorului fiind suportate în mare parte de federația canadiană.

Pe cine are Bianca Andreescu ca idol

Originile române, dar și valoarea Simonei Halep, au transformat-o pe aceasta în idolul Biancăi Andreescu. Canadianca a recunoscut acest lucru de mai multe ori și spune că cea mai mare bucurie a fost atunci când a putut să se antreneze cu actualul lider mondial WTA.

montreal simona halep copii
Simona Halep, alaturi de Bianca Andreescu

Ce mâncare favorită românească are Bianca Andreescu

Bianca Andreescu nu a uitat originile românești. Nici nu ar avea cum, pentru că în fiecare an vine o săptămână sau două în țară pentru a-și vizita rudele din Pitești și Râmnicu Vâlcea. Așa cum îin stă bine oricărui român, mâncarea preferată din țară sunt sarmalele cu mămăliguță și clătitele. Mâncate separat, desigur.Cum puteți susține Doartenis.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMAG, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, Diverta, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Diverta, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICILeave a Reply

Top