SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Marius Copil începe luni, contra lui Wawrinka, apărarea finalei de la Sofia. Câte puncte are de apărat și pe ce loc ar putea ajunge în ATP

Marius Copil începe luni, contra lui Wawrinka, apărarea finalei de la Sofia. Câte puncte are de apărat și pe ce loc ar putea ajunge în ATP

Pentru Marius Copil începe azi o săptămână infernală. E cea în care trebuie să-și apere finala jucată anul trecut la turneul ATP de la Sofia. Numai că tragerea la sorți nici dacă ar fi fost făcută de cel mai mare dușman al lui nu putea fi atât de rea pentru român.
Clasat pe locul 56 în lume pentru a doua săptămână consecutiv, Marius Copil are de apărat 150 de puncte, care înseamnă foarte mult în condițiile tenisului actual. De fapt, acest lucru se vede consultând clasamentul live, acolo unde, după ce i-au fost scăzute respectivele puncte, a căzut 16 locuri, până pe poziția a 72-a în lume. Pentru a mai urca, trebuie să câștige meciuri pe tabloul principal al turneului de la Sofia, numai că, așa cum spuneam, va fi foarte greu, dacă suntem realiști.

Marius Copil a participat la Kid’s Day la ATP Sofia

Înaintea startului turneului, Marius s-a antrenat cu copiii, la Kid’s Day. Partenerul cel mai haios a fost un copilaș care era cam de înălțimea rachetei. Vedeți mai jos un filmuleț reprezentativ.

Marius Copil joacă luni, la ora 18.00, cu Stan Wawrinka la ATP Sofia

Primul adversar va fi azi, luni, de la ora 18.00, elvețianul Stan Wawrinka. Un jucător care e periculos indiferent pe ce loc s-ar afla (acum este pe 57, adică exact lângă Marius). Apoi, dacă va trece de fostul campion de Grand Slam, Copil se va afla față în față cu favoritul 6, Fernando Verdasco, un alt jucător mai mult decât incomod. În fine, dacă trece și de acest al doilea val, românul ar urma să joace, dacă se respectă calculele hârtiei, împotriva favoritului principal, Karen Kachanov! V-am spus, o tragerea la sorți despre care, dacă am vorbi în particular, am spune că ”este de tot r…”. Așa, pentru că suntem în public, o să spunem că a fost foarte ghinionistă.

Anul trecut, Marius a fost învins în finala de la Sofia, cu scorul de 7-6, 6-7, 6-4 de bosniacul Mirza Basic.

marius copil mirza basic sofia finala
Marius Copil, dupa finala de la Sofia
Putem avea sfert de finală românesc la dublu

Copil joacă și la dublu, alături de maghiarul Marton Fucsovics. Dacă se califică în sferturi, cei doi ar putea juca împotriva principalilor favoriți, Horia Tecău și Jean Julien Rojer. Aceștia au decis să includă în programul lor și acest turneu după startul slab de sezon.

De altfel, parcă pentru a-și aduce aminte de juniorat sau începuturile carierei profesioniste, atunci când se strângeau mai mulți jucători și mergeau cu aceeași mașină la turnee pentru a mai reduce din costuri, Marius Copil și Horia Tecău au făcut drumul la Sofia cu microbuzul, alături de Andrei Pavel, antrenorul lui Marius, și Sebastian Stelea, fizioterapeutul lui Horia. S-au distrat atât de tare de soluția aleasă, că au și postat pe Instagram fotografii din timpul călătoriei.

 

View this post on Instagram

 

Sofia Road-trip @sofiaopentennis

A post shared by Marius Copil (@marius_copil) on
Cum puteți susține Doartenis.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMAG, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, Diverta, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Diverta, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

CITEȘTE ȘI:  ATP Shanghai 2015: Tabloul și lupta pentru calificarea la Turneul Campionilor

Leave a Reply

Top