SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Ana Bogdan > Statisică alarmantă: de când nu a mai avut România doar trei jucătoare în Top 100 WTA

Statisică alarmantă: de când nu a mai avut România doar trei jucătoare în Top 100 WTA

Simona Halep, la Rogers Cup 2018 , disputat la Montreal

Tenisul românesc feminin pare că trece prin momente de grație, după calificarea echipei de Fed Cup în semifinalele Grupei Mondiale și după ce Simona Halep a jucat finala de la Doha. Lucrurile nu stau însă bine decât la suprafață, pentru că realitatea este că am rămas cu doar 3 jucătoare în Top 100 WTA.
Ultimul clasament mondial publicat ieri de WTA a scos la iveală faptul că între primele 100 de tenismene ale lumii mai sunt doar trei românce: Simona Halep (2 WTA), Mihaela Buzărnescu (29 WTA) și Irina Begu (72 WTA). Alarmant este că ele au rămas singurele compatrioate din Top 100, după ce Sorana Cîrstea a coborât 16 poziții, până pe 108 în lume.

O situație atât de rea din punctul de vedere al prezenței românești între cele mai bune jucătoare nu am mai avut de patru ani și jumătate. Mai precis din 6 octombrie 2014, atunci când în Top 100 le aveam pe aceeași Simona Halep, care ocupa atunci locul 3, Monica Niculescu, care era pe 45 și Irina Begu, locul 61. Atunci, însă, era doar ceva de conjunctură, pentru că Sorana avea să revină în Top 100 în săptămâna imediat următoare. Apoi, de atunci am avut cel puțin patru jucătoare în prima sută, ba chiar și șase nu mai departe de începutul acestui an. Acum, însă, nu e nimic de conjunctură, ci doar confirmarea declinului tenisului feminin. Pentru că atunci când vorbești de sportul dintr-o țară nu trebuie să te raportezi doar la vârfuri, ci și la eșalonul secund, dacă se poate spune așa. Iar acesta rămâne ușor-ușor în spate.Cum puteți susține Doartenis.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMAG, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, Diverta, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Diverta, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICILeave a Reply

Top