SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > 12 august 2019, cel mai negru moment pentru tenisul feminin românesc din februarie 2008 încoace: vom avea doar două jucătoare în Top 100 WTA

12 august 2019, cel mai negru moment pentru tenisul feminin românesc din februarie 2008 încoace: vom avea doar două jucătoare în Top 100 WTA

Echipa de Fed Cup a României

După ani în șir în care ne-am bătut cu marile puteri în ceea ce privește numărul tenismenelor din Top 100, având iluzia existenței unei școli reale de creștere a campioanelor, realitatea ne-a ajuns din urmă și ierarhia mondială ce va fi publicată săptămâna viitoare, la 12 august, va reprezenta exact criza în care a ajuns tenisul feminin în România.
Pentru prima dată după 11 ani și jumătate, mai precis din 18 februarie 2008, țara noastră va avea doar două jucătoare în Top 100 WTA! Este o situație dramatică, dar care reprezintă fidel lipsa rezultatelor sportivelor noastre în circuitul profesionist. Cu excepția Simonei Halep, care este nu doar cel mai bun produs din toate timpurile al tenisului românesc, dar și unul dintre primii sportivi din istoria sportului românesc, celelalte tenismene par să fi intrat pe o pantă descedentă a carierei.Din 12 august 2019 vom avea doar două jucătoare în Top 100 WTA!

Astfel, în clasamentul WTA care va fi publicat la 12 august vom avea doar două jucătoare în Top 100: pe Simona Halep, care va ocupa un loc între 4 și 6 și pe Irina Begu, în jurul locului 92. În rest, Sorana Cîrstea va cădea măcar 9 locuri, de pe 93 pe 102, deoarece are de apărat 60 de puncte și ea nu joacă la Rogers Cup, iar celelalte jucătoare – Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu, Ana Bogdan, Irina Bara – erau oricum în afara primei sute și niciuna nu mai poate reveni acum acolo, pentru că nu joacă pe nicăieri. A avut o șansă Buzărnescu, dar aceasta a fost irosită în momentul în care a fost eliminată de Misaki Doi, în ultimul tur al calificărilor de la Rogers Cup.CITEȘTE ȘI:  Sorana Cîrstea a urcat pe locul 41 în lume. Alexandra Dulgheru a ieşit din Top 100

Ultima dată am avut două jucătoare în Top 100 WTA la 18 februarie 2008

Ultima dată când România a avut doar două jucătoare în Top 100 WTA a fost în clasamentul publicat la 18 februarie 2008. Atunci, Raluca Olaru ocupa locul 59 în lume și Edina Gallovits poziția 71. Această situație a durat doar o săptămână, deoarece la 25 februarie și-a făcut prima dată apariția în prima sută Sorana Cîrstea, care a ocupat chiar locul 100. De atunci, în cel mai rău caz am avut măcar trei românce în Top 100, dar au fost multe luni în care am avut și 6, din care măcar 4 erau în Top 50 mondial.

Practic, ca să vă dați seama ce înseamnă data de 18 februarie 2008, trebuie spus că aceasta este cu trei luni mai înainte ca Simona Halep să cucerească titlul de junioare de la Roland Garros!


Cum puteți susține Doartenis.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMAG, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, Diverta, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

CITEȘTE ȘI:  Patricia Țig bate la porțile Top 100. Iată ce poziții ocupă jucătoarele noastre în clasamentul WTA

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Diverta, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Leave a Reply

Top