SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Bianca Andreescu, ovaționată de mii de canadieni la ceremonia de înmânare a cheii orașului natal, Mississauga

Bianca Andreescu, ovaționată de mii de canadieni la ceremonia de înmânare a cheii orașului natal, Mississauga

Bianca Andreescu, fluturând steagul Canadei în fața miilor de fani

Bianca Andreescu a avut parte de o primire demnă de o campioană în orașul ei natal, Mississauga.
Bianca Andreescu a fost personajul principal al unei ceremonii pe o scenă construită în piața central a orașului Mississauga, în care ea s-a născut acum 19 ani. Totul s-a desfășurat în fața a mii de fani, care au fluturat steaguri ale Canadei, dar şi ale României, precum și a premierului Justin Trudeau, a unor miniştri, autorităţi locale şi reprezentanţi ai federaţiei de tenis. Nimeni nu a huiduit politicienii și nici un om de afaceri nu a prezentat punct cu punct meciul de la US Open timp de jumătate de oră.

În timpul ceremoniei, care a fost încărcată de bună dispoziție și în care premierul canadian se purta la fel de firesc ca un fan, primarul suburbiei oraşului Toronto, Bonnie Crombie, i-a înmânat Biancăi cheia oraşului, cea mai înaltă formă de recunoştinţă pentru un cetăţean, şi a dezvelit indicatorul stradal cu numele sportivei, Andreescu Way. În viitor, așa cum i s-a promis și, desigur, va deveni realitate, pentru că nu trăiește în România, ci în Canada, o stradă nouă din Mississauga va purta numele campioanei de la US Open.

La rândul său, prim-ministrul Trudeau le-a mulţumit părinţilor Biancăi, Nicu şi Maria, aflaţi în public, pentru că au ales să se stabilească în Canada.

”Bianca este o inspiraţie pentru toţi canadienii tineri şi bătrâni. Dar ca să fiu sincer, ea este o inspiraţie pentru toţi tinerii canadieni deoarece a arătat că tinerii pot face orice. Este o dovadă că tinerii nu sunt liderii de mâine, ci lideii de azi, ca Bianca. Dar aşa cum o sărbătorim pe această incredibilă tânără, această incredibilă performanţă, pe această incredibilă jucătoare de tenis, mai avem câteva persoane cărora trebuie să le mulţumim. Lui Nicu şi Mariei, şi lui Coco, câinele familiei. Nicu, Maria vă mulţumesc că aţi crescut această extraordinară fiică, o campioană incredibilă şi de asemenea vă mulţumesc pentru că în urmă cu mai mulţi ani aţi ales Canada pentru a începe şi a vă lansa familia voastră, deoarece în această ţară totul este posibil, iar voi şi alţii din Mississauga aţi demonstrat asta”, a spus Trudeau în discursul său.

La rândul său, primarul oraşului Toronto, John Tory, a declarat ziua de 16 septembrie drept Ziua Biancăi Andreescu în metropola canadiană, pentru ”probabil cel mai mare succes într-o probă individuală din istoria Canadei”. De asemenea, el a și glumit cu jucătoarea de origine română: ”Dacă vrei să mergi gratis cu metroul poţi să o faci, dar nimeni altcineva nu poate”, a precizat el.

Sunt o canadiancă mândră şi sunt mândră să reprezint această ţară peste tot în lume şi foarte modestă să sărbătoresc acest moment cu voi. Dacă eu am putut, dacă Serena a putut, dacă Roger a putut, dacă Raptors au putut să o facă, atunci şi voi puteţi”, le-a transmis Bianca Andreescu celor prezenţi.

Canadianca a cucerit primul titlu de Grand Slam din istoria țării sale, impunându-se în finala de la US Open, scor 6-3, 7-5, în fața Serenei Williams.


Cum puteți susține Doartenis.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMAG, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, Diverta, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Diverta, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI


Leave a Reply

Top