SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Fostă finalistă la Wimbledon, depistată cu mononucleoză. Se va retrage temporar

Fostă finalistă la Wimbledon, depistată cu mononucleoză. Se va retrage temporar

Sabine Lisicki va lipsi din circuitul mondial pentru că este bolnavă de mononucleoza

O veste rea vine din circuitul feminin de tenis, WTA. O fostă finalistă a turneului de la Wimbledon, ediția 2013, germanca Sabine Lisicki, a anunțat că suferă de mononucleoză.
Deținătoarea recordului de viteză al serviciului recunoscut de WTA, 210 kilometri/oră, Sabine Lisicki (30 de ani) a făcut anunțul la WTA Insider. ”Am jucat meciuri, am disputat turnee, dar nu ştiam ce se întâmplă. Simţeam că sunt slăbită şi nu ştiam de ce, deoarece mă antrenam, însă totul era atât de greu. Simţeam că este ceva în neregulă, deoarece mintea mea era acolo, dar corpul nu o urmărea. Am fost şocată când mediciii mi-au spus, deoarece nu mă aşteptam la aşa ceva. Auzi mereu de ea, mulţi sportivi o au, mai ales la vârste tinere, dar nu mă gândeam că o să sufăr şi eu. Cred că ar trebui să fiu fericită că în sfârşit au găsit ce se întâmpla, pentru că nu m-am simţit bine de ceva timp. Au continuat să investigheze şi în final au găsit ce se întâmpla şi de ce mă simţeam slăbită. Sunt tristă deoarece vreau să joc. Nu doresc nimic mai mult decât să fiu pe teren şi să joc, dar bineînţeles când sunt sănătoasă şi am energie şi nu alerg cu rezervorul gol. La început, m-am gândit că poate nu sunt pregătită suficient. Când te simţi slăbită într-un meci, acesta este primul lucru la care te gândeşti. Nu sunt persoana care să spună: oh, sunt bolnavă, hai să mă odihnesc. Mă gândesc: ok, ce pot face mai bine. Am vorbit cu echipa mea. Nu este uşor când încerci şi te împingi psihic înainte. Partea psihică era acolo, voiam, dar dar corpul nu era. Bine, corpul era, dar rezervorul nu era”, a declarat jucătoarea în vârstă de 30 de ani.
În ciuda diagnosticului primit, ea spune că nu se gândeşte să renunţe la tenis. “Asta este partea complicată a mononucleozei, că nu ştii cât o să dureze. Cu cât te odihneşti mai mult, cu atât trece mai repede. Asta încerc să fac, ceea ce este foarte greu pentru mine, deoarece nu sunt acel fel de persoană care să stea şi să se relaxeze şi doar să se uite al US Open. Simt încă focul şi dorinţa de a juca şi a concura. În acest mod abordez situaţia. Cât timp simt asta, am şi răbdarea necesară. Dar evident că abia aştept să revin din nou pe teren, la asta mă gândesc, nu vreau nimic mai mult”, a mai spus ea.

În vârstă de 30 de ani, Lisicki a ocupat locul 12 WTA, în 2012 şi a fost finalistă la Wimbledon, în 2013. Ea a câştigat în carieră patru turnee şi ocupă acum locul 321 WTA.

Mononucleoza este o boală infecţioasă care se întâlneşte mai des în rândul tinerilor. Se manifestă în special prin oboseală extremă şi slăbiciune musculară. Mai mulți jucători de tenis au suferit de această afecțiune, dar unul dintre ei, tenismenul suedez Robin Soderling, a fost obligat să se retragă la 31 de ani din cauza acestei boli.


Cum puteți susține Doartenis.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMAG, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, Diverta, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Diverta, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Leave a Reply

Top