SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Alexandra Cadantu > Mihaela Buzărnescu, Ana Bogdan și Alexandra Cadanțu susțin turneul caritabil ”Tenis pentru fapte bune”

Mihaela Buzărnescu, Ana Bogdan și Alexandra Cadanțu susțin turneul caritabil ”Tenis pentru fapte bune”

Mihaela Buzărnescu susține Tenis pentru Fapte Bune

Trei tenismene de top din România, Mihaela Buzărnescu, Ana Bogdan și Alexandra Cadanțu, sunt printre personalitățile care susțin un turneu de tenis ceva mai special: ”Tenis pentru fapte bune”. O competiție care nu se joacă pentru premii de zeci sau sute de mii de euro, ci pentru scopuri caritabile, prin care se susțin tinerii defavorizați din România.
În perioada 21-22 septembrie 2019, Asociația The Social Incubator organizează turneul „Tenis pentru Fapte Bune”, pentru jucători amatori. Evenimentul sportiv are un impact social și susţine cauza tinerilor defavorizați din România, în special a celor ce părăsesc sistemul de protecție a copilului. Evenimentul va fi găzduit de Pescariu Sports&Spa.

Scopul turneului Tenis pentru Fapte Bune este implicarea comunității în viețile tinerilor instituţionalizaţi și strângerea de fonduri pentru sprijinirea lor ȋn procesul de integrare socio-profesională.

Mihaela Buzărnescu susține Tenis pentru Fapte Bune
Mihaela Buzărnescu susține Tenis pentru Fapte Bune

Peste 3.500 de tineri părăsesc anual sistemul de protecție, nepregătiți pentru o viață independentă și sunt marginalizați de către societate și expuși unei game extinse de riscuri. Ca efect al lipsei de integrare, mulți dintre ei rămân pe străzi şi chiar devin victime ale traficului de persoane sau de droguri. Doar 1 din 40 de tineri care părăsesc sistemul de protecție se angajează legal.

Ȋn efortul de a schimba aceste statistici, toate fondurile strânse ȋn urma turneului vor fi direcţionate către programele asociaţiei de sprijinire a tinerilor defavorizați: mentorat, tutorat, consiliere vocațională și psihologică, vizite exploratorii, ateliere tematice, stagii de practică și educație non-formală în vederea angajării și integrării lor în societate.
Florin Stancu, unul dintre cei 3.540 de tineri ce au trecut pragul asociaţiei, va fi prezent la eveniment atât ȋn calitate de jucător ȋn turneu cât şi pentru a susţine un meci demonstrativ. Florin are 24 de ani şi a crescut ȋn sistemul de protecţie a copilului. A intrat in programul asociaţiei ȋn urmă cu 5 ani când se pregătea să aplice pentru primul său job. “Asociaţia mi-a oferit o bază de ȋncredere ȋn mine care m-a ajutat mult ȋn evoluţia mea. Am cunoscut oameni foarte faini şi am ȋnvăţat multe lucuri pe care le-am putut aplica apoi. Lucrez acum pe un post foarte bun unde am promovat după 8 luni la o poziţie de coordonare. Ȋn urma sesiunilor de consilliere vocaţională mi-am putut împlini pasiunea pentru tenis pe care o aveam din copilărie. Susținut de ATSI, am fost înscris în Academia de Tenis unde am mers aproape zi de zi cinci ani şi mi-am perfecţionat tehnica de joc. Ulterior, m-am ȋnscris singur şi am dat examen pentru a deveni arbitru calificat. Tenisul şi sprijinul constant al asociaţiei m-au ajutat să construiesc un echilibru interior, psihologic şi emotional, să ȋmi depăşesc provocările. De aceea ȋmi doresc să joc ȋn turneu şi să contribui ca alţi tineri să aibă parte de sprijin aşa cum am avut şi eu”, povesteşte Florin.

Taxa de înscriere este de 750 de lei la simplu și 1.200 la dublu

Turneul este dedicat jucătorilor de tenis amatori ce doresc să contribuie la schimbarea socială susţinând cauza tinerilor ce părăsesc sistemul de protecție a copilului, care, asemeneni lui Florin, au nevoie de îndurmare pentru a-și descoperi vocația și a își găsi un loc de muncă potrivit.

Graficul de joc este unul extins, cu probe de simplu pe grupe, incluzând şi tablouri de dublu. Meciurile se vor disputa sâmbătă, 21 septembrie 2019, iar finala şi festivitatea de premiere vor avea loc ȋn ultima zi a turneului.
Taxa de participare în Turneu este de 750 lei, pentru proba simplu, și 1.200 lei pentru proba dublu (de pereche).

O multiplă campioană la gimnastică, inițiatoarea proiectului

Proiectul este inițiat de către Asociația The Social Incubator și coordonat de Cristina-Simona Nedelcu, multiplă campioană mondială și europeană la gimnastică, expert în management sportiv şi susținătoarea cauzei tinerilor defavorizați din programele Asociaţiei The Social Incubator.

“Parcursul meu ca sportiv de performanță m-a învățat că sportul conectează și sensibilizează comunitățile și prin acest turneu de tenis mi-am dorit să readucem în atenția publicului vulnerabilitățile și riscurile cu care tinerii defavorizați se confruntă și să convingem cât mai multe persoane să se implice în cauza noastră. The Social Incubator reprezintă o șansă reală pentru aceștia și le oferă acces la diverse oportunități care îi creionează și îi modelează astfel încât să devină ei înșiși motoare ale schimbării. Sunt convinsă ca Tenis Pentru Fapte Bune va fi un eveniment cu o energie incredibilă, care va avea un impact semnificativ atât în viețile participanților, cât și în viețile beneficiarilor cu care lucrăm”, a declarat Cristina-Simona Nedelcu, coordonatoarea Proiectului Tenis pentru Fapte Bune.

„Ne propunem prin acest turneu este să creştem nivelul de conştientizare al publicului larg asupra problemelor sociale cu care se confruntă tinerii defavorizați din România şi să creăm un cadru concret prin care comunitatea să se poată implica direct ȋn susţinerea lor. Avem convingerea că Tenis pentru Fapte Bune va avea un impact semnificativ în viețile acestor tineri”, a adăugat și Adriana Preda, Director Executiv al Asociației The Social Incubator.

Turneul se bucură de susţinerea multor personalităţi din lumea sportului şi culturii, printre care: Alexandra Cadanţu, Ana Bogdan, Dana Nălbaru, Dragoş Bucur, Mihaela Buzărnescu, Monica Roşu, Randi și Roxana Ciuhulescu.

Detalii despre desfăşurarea turneului sunt accesibile pe site-ul evenimentului, www.tenispentrufaptebune.ro, dar și pe pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/events/853335768373191/.


Cum puteți susține Doartenis.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMAG, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, Diverta, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Diverta, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Leave a Reply

Top