SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Ana Bogdan > Nou record stabilit de Simona Halep în clasamentul WTA. Ce poziții ocupă româncele în lume

Nou record stabilit de Simona Halep în clasamentul WTA. Ce poziții ocupă româncele în lume

Bucuria calificării Simonei Halep în sferturile de finală ale Australian Open 2020

Simona Halep a intrat de luni, 3 februarie, definitiv în istoria tenisului feminin. Ea a început cea de-a 315-a săptămână consecutivă în Top 10 mondial, un record absolut în domeniu.
Pentru Simona, lungul drum către record a început la 27 ianuarie 2014, atunci când a intrat în premieră în Top 10 mondial. De atunci s-au scurs 2.199 de zile în care românca nu a mai putut fi dată jos. Din contră, a urcat continuu, grație celor 14 titluri (din 19 câte are în total) obținute de atunci încoace, dintre care două de Grand Slam, dar și finalelor disputate în circuit (tot 14 din 17 în total, dintre care trei de Grand Slam și una la Turneul Campioanelor). Ea a ocupat în acest interval primul loc în ierarhia mondială timp de 64 de săptămâni.

Vechiul record era deținut de elvețianca Martina Hingis, care în perioada 7 octombrie 1996 – 13 octombrie 2002 a rămas între cele mai bune 10 jucătoare de tenis ale lumii timp de 314 săptămâni.

Simona Halep a revenit pe locul 2 în clasamentul mondial. Avem trei românce în Top 100 WTA

Revenind la clasamentul WTA publicat luni, 3 februarie, trebuie spus că Simona Halep a revenit pe locul 2, după calificarea în semifinalele de la Australian Open 2020. Ea este urmată dintre românce în Top 100 mondial de Sorana Cîrstea, care a urcat 5 poziții și e acum pe 68 în lume și de Ana Bogdan, care a urcat 8 locuri și e acum pe 90.

CITEȘTE ȘI:  Wimbledon 2018: Timea Babos va fi noul lider mondial la dublu. E prima jucătoare din Ungaria ajunsă pe primul loc în lume

Patricia Țig, a patra tenismenă din România în clasamentul WTA

A patra jucătoare româncă din clasamentul WTA a devenit Patricia Țig, care a urcat 3 locuri și e acum pe 105. E urmată de Mihaela Buzărnescu, ajunsă pe 110 după un salt de două poziții, de Irina Begu, care a căzut 12 locuri, până pe 117, și de Monica Niculescu, revenită pe 125 după o urcare de 4 poziții.Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian, cele mai bune locuri din carieră în ierarhia mondială

Irina Bara staționează pe locul 160 în lume și este urmată de alte două românce care vor juca în echipa de Fed Cup a României contra cu Rusiei, în weekend: Gabriela Ruse este pe 166 (în urcare 17 poziții), iar Jaqueline Cristian pe 197, în urcare 12 trepte. Pentru ambele jucătoare locurile ocupate reprezinte cele mai bune poziții din carieră și acest lucru este de bun augur în vederea meciurilor din weekend.

Merită remarcată și clasarea Laurei Paar pe locul 200 în lume, după un salt de 13 poziții. Ea își atinge astfel maximum carierei, iată, la 31 de ani, această clasare fiind cea mai bună din toate timpurile. Pentru cei care nu știu, Laura Ioana Paar juca, înainte de căsătorie, cu numele de Laura Ioana Andrei.


Cum puteți susține Doartenis.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMAG, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, Diverta, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

CITEȘTE ȘI:  Româncele în clasamentul WTA: Patricia Țig a urcat pe locul 108, Sorana Cîrstea a coborât șase poziții

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Diverta, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI


Leave a Reply

Top