SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Novak Djokovic face foamea ca să scape de boli. Iată care e noua lui dietă

Novak Djokovic face foamea ca să scape de boli. Iată care e noua lui dietă

Novak Djokovic este bucuros pentru calificarea în cea de-a opta finală de la Australian Open, după victoria obținută contra lui Roger Federer

Liderul clasamentului ATP, Novak Djokovic, a dezvăluit câteva dintre secretele dietei sale la emisiunea făcută live pe Instagram de medicul Dragan Ivanov, un specialist în medicină internă. Tenismenul a avut în ultimele săptămâni câteva apariții în emisiunea acestuia ”Viață conștientă” și, printre altele, a dezvăluit că stă 16 ore pe zi fără să mănânce.

Djokovic a dezvăluit câteva dintre obiceiurile sale alimentare din timpul dietelor pe care le-a ținut în ultimul timp. De exemplu, sârbul a recunoscut că în ultimele 18 luni stă zilnic câte 16 ore nemâncat! Totul, pentru a curăța și purifica organismul. „Faptul că am stat câte 16 ore pe zi fără să mânânc a contribuit la îmbunătățirea sistemului meu digestiv. Dorm mai bine și am mai multă energie de-a lungul zilei”, a declarat el, citat fiind de tennisworld.com

Totuși, pentru cei care sunteți tentați să-i urmați exemplul, vă sfătuiesc ca mai bine să întrebați medicul înainte de a urma dieta lui Nole. Pentru că e foarte probabil ca el să-și asigure necesarul energetic pe care în mod evident îl pierde nemâncând atâta timp cu diverse băuturi proteice sau de altă natură, sau prin alte mijloace.
La rândul său, doctorul Ivanov i-a ținut isonul sportivului: ”Dacă nu mâncăm nimic timp de 12 ore, creierul nostru începe să caute după rezerve. Dacă găsește un micro-organism, o bacterie patogenă, el le distruge și le reciclează. Creierul va găsi atunci rezervele care dau extra-energie din materialele descompuse”, a explicat medicul.

CITEȘTE ȘI:  FOTOGALERIE: Novak Djokovic a postat imagini din culise de la Conan O'Brien Show

”Dacă avem masa de prânz la ora 14.00 sau 15.00, după 12 ore se declanșează acest mecanism. Ne curăță corpul și prepară combustibilul pentru a doua zi. Dar procesul poate dura între 12 și 16 ore, depinde de individ. Secreția de melatonină va fi mai bună dacă nu vom avea mâncare în intestine. Ca stil de viață, e ideal să luăm micul dejun dimineața, apoi masa de prânz în jurul ore 14.00 – 15.00 și apoi să nu mai mâncăm nimic până la micul dejun de a doua zi. Această rutină ne-ar feri de multe boli”, a mai spus doctorul Ivanov.

Nu am nici o dovadă că bate câmpii, dar, repet, nici nu aș recomanda cuiva să urmeze dieta asta înainte de a întreba medicul.Cum puteți susține Doartenis.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMAG, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, Diverta, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

CITEȘTE ȘI:  ȘTIRILE ZILEI DIN TENIS, 3 iulie 2019: Djokovic, despre noul său antrenor adițional, Goran Ivanisevic: ”A fost mereu un erou pentru mine”

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Diverta, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICILeave a Reply

Top