SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Simona Halep, la BT Talks: ”La 6 ani, plângeam pe teren de rușine”

Simona Halep, la BT Talks: ”La 6 ani, plângeam pe teren de rușine”

Simona Halep, la BT Talks, în poscast cu Andi Moisescu

Simona Halep a acordat unul dintre cele mai dezinhibate interviuri pe care le-a dat vreodată. A făcut-o într-o discuție cu un prieten, Andi Moisescu, dialogul având loc în cadrul BT Talks, podcastul Băncii Transilvania, sponsorul său personal. Iată mai jos spicuiri din interviu, este unul dintre cele mai încântătoare pe care le-a dat vreodată.
Simona Halep a vorbit despre sportivii pe care i-a admirat de la începutul carierei şi despre cum a schimbat-o colaborarea cu Darren Cahill. Mi-a plăcut Justine Henin, a fost idolul meu şi este în continuare. Andrei Pavel, fiind şi constănţean, am crescut cu dorinţa de a-l egala în orice, şi la juniori, şi la seniori. El a câştigat Roland Garros-ul la juniori, şi eu. Pe la 16-17 ani, am fost la meciul lui de dublu şi l-am rugat să îmi dea manşeta, după care am ţinut-o 6-7 ani în thermobag la fiecare meci, cum era ea, murdară şi transpirată. Şi Hagi a fost modelul meu pe seriozitate, pe faptul că atunci când intra în teren nu exista altceva. Şi la Cristian Chivu. Şi pe Nadal îl admir, fiindcă indiferent ce se întâmplă cu punctul pe care-l joacă are aceeaşi atitudine. Dă sută la sută. Joacă fiecare punct ca şi cum ar fi ultimul din viaţa lui, asta o ştiu sigur, mi-a spus-o Darren. Asta am ajuns şi eu să fac, după vreo 3-4 ani de muncă cu Darren. Niciodată nu am intrat pe teren şi am dat meciul că nu îmi pasă, dar intram într-o frustrare foarte mare. Din momentul în care ai lăsat rezultatul să te domine nu mai poţi să faci nimic, te blochezi. De când l-am cunoscut pe Darren am încercat să fac zi de zi “the big picture”, cum zice el. Adică per ansamblu. Dacă te gândeşti că în doi ani vreau să câştig trei titluri e mult mai relaxant şi faci totul cu plăcere, a spus jucătoarea.

Simona Halep: ”Nu înseamnă nimic un titlu la 13-14 ani”

Halep este de părere că sportivii juniori trebuie lăsaţi să se bucure de joc, pentru a nu ajunge la 20 de ani stresaţi şi saturaţi de tenis. “Junioratul este egal cu zero faţă de ce avem la seniori. Nu înseamnă nimic un titlu la 13-14 ani. Să lase copilul să se dezvolte, se bucure de joc pentru că ajunge la 20 stresat şi saturat de tenis”.

CITEȘTE ȘI:  Simona Halep, prima vizită la Banca Transilvania din Cluj - FOTOGALERIE
Simona Halep, la BT Talks, în poscast cu Andi Moisescu
Simona Halep, la BT Talks, în poscast cu Andi Moisescu

Simona Halep: ”La 6 ani plângeam pe teren de rușine”

Fostul lider mondial a menţionat că i-a plăcut mereu presiunea şi a adăugat că la Wimbledon s-a surprins pe ea însăşi. Mie mi-a plăcut stresul, m-am obişnuit cu stresul de copil. La 6 ani plângeam pe teren de ruşine. Tata mă certa nu pentru că pierdeam un meci, pentru că aveam emoţii şi mi-era ruşine. Plângeam că trebuia să intru pe teren, nu pentru că nu voiam, nu voiam să-i dezamăgesc. Tata de când am început tenisul mi-a spus că sunt cea mai bună şi că nu poate să mă bată nimeni. A crezut sută la sută în mine. M-am surprins un pic la Wimbledon. Serena pe partea cealaltă. M-am surprins că am putut să fiu intangibilă emoţional. Contra ei pe iarbă pur şi simplu nu m-a atins nimic, iar asta m-a surprins. 90 la sută din meciuri se câştigă dinainte. Meciurile care sunt emoţionale, mari, finale de Grand Slam, se câştigă înainte. Eu cu Svitolina am avut trei meciuri în care am pierdut 6-1, 6-1, pentru că mi-era groază să intru în teren cu ea”.Simona Halep: ”Dacă eşti responsabil pe ceea ce faci, te dedici sută la sută este imposibil să nu reuşeşti”

Halep a dezvăluit şi reţeta succesului: Norocul are o parte mare: oameni potriviţi la momentul potrivit. Fiecare moment şi fiecare persoană care apare în viaţa ta professional te ajută enorm. Eu tot timpul am apreciat oamenii pe care i-am avut şi am luat de la ei tot ce e pozitiv. Norocul în viaţă este cel mai important. Norocul îl ai dar trebuie şi să te ţii de nişte chestii. Dacă eşti responsabil pe ceea ce faci, te dedici sută la sută este imposibil să nu reuşeşti. Tata nu cred să-şi fi imaginat vreodată cu nu o să ajung în top. Tot timpul am spus că o să investesc în mine. Am ales să investesc în ce poate să mă ajute pe termen lung. Nu mi-am luat nici maşină scumpă, nici casă scumpă. Mi-am luat un apartament mic că să am bani să investesc în mine. Un antrenor bun şi bănuţii, instinctual este să cumperi ceva, nu, o să mă duc într-un cantonament, plătesc mai mult dar ştiu că mă ajută pe o perioadă mai lungă”.

Simona Halep: ”Mi-am dat seama că în ultimii 6 ani am fost în carantină totală”

Jucătoarea a menţionat că a fost “un fel de persoană izolată”. “Am fost un fel de persoană izolată. Mi-am rugat părinţii şi pe antrenori să-mi atragă atenţia în caz că o iau “pe arătură”. Din fericire nu a fost cazul. Am învăţat enorm din carantina pe care am avut-o de două luni, mi-am dat seama că în ultimii şase ani efectiv am fost în carantină totală şi mi-am dat seama că trebuie să schimb câte ceva în viaţa mea ca să mă dezvolt şi pe partea personală şi pe partea emoţională. Faptul că am stat în carantină şase ani m-a ajutat să ajung numărul unu mondial. Nu pot să mă desprind total, dar am progresat un pic. Am avut disciplina mea, am făcut exerciţiile acasă cât am putut, am tras şi chiulul. Am norocul să stau în pădure şi de la zi la zi înverzeau copaci. Am realizat că pentru prima dată am văzut natura cum se desfăşoară. Nu îţi dai seama de chestiile astea până nu dai piept cu ele. Au fost nişte ani nu grei, nu sacrificaţi, nişte ani în viteză permanent, în viteză foarte mare. Aveam un singur obiectiv, tenisul, nimic altceva”.


Simona Halep: ”Atunci când voi ieși din Top 10 probabil că o să trag pe dreapta”

Revenirea în competiţii va fi dificilă, având în vedere felul în care s-au antrenat sportivii în ultima perioadă, consideră Halep. Poţi să te antrenezi un an de zile, zi de zi, dacă nu joci un meci oficial eşti out, e foarte mare diferenţa. Am avut şi o tot am senzaţia că am obosit. M-am gândit şi la retragere, însă simt că mai pot. Încă mai pot mult şi de visat nu mă împiedică nimic să visez. Sunt foarte motivată să merg înainte pentru al treilea Grand Slam, pentru a vedea cât mai pot să fiu în top 10, pentru că atunci când voi ieşi din top 10 cred că o să trag pe dreapta. Dar mai am, 2-3 ani eu zic că mai pot să joc. Dacă m-aş naşte încă o dată acelaşi lucru l-aş face, a declarat Simona Halep.

CITEȘTE ȘI:  FOTO: Simona Halep, din nou alături de Darren Cahill la Wimbledon

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Cum puteți susține Doartenis.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMAG, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, Diverta, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Diverta, vă rog să folosiți link-ul de AICI

CITEȘTE ȘI:  Darren Cahill, imposibil de înlocuit. Simona Halep începe sezonul 2019 fără antrenor

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICILeave a Reply

Top