SUNTETI AICI
ACASA > Stiri > Cine este Sasha Vujacic, logodnicul Mariei Şarapova?

Cine este Sasha Vujacic, logodnicul Mariei Şarapova?

Toată lumea se întreabă cine este Sasha Vujacic, cel care a cucerit-o pe Maria Şarapova. Iată, pe scurt, câteva date despre Vujacic.

Născut de ziua femeii, pe 8 martie 1984, la Maribor (Slovenia), Sasha are o înălţime de 2,01 m şi o greutate de 93 de kilograme. A devenit profesionist în urmă cu nouă ani, iar în NBA joacă de şase, fiind ales de Los Angeles Lakers în prima rundă a draft-ului din 2004, de pe poziţia a 27-a. Înainte de a ajunge la Lakers, el a mai jucat în Italia, la Snaidero Udine (2001-2004).

Deşi nu are decât 26 de ani, şi-a trecut în cont două titluri de campion NBA, în 2009 şi 2010.

A început baschetul încă de mic, tatăl său, Vaso Vujacic, fiind un reputat antrenor de baschet sârb. A fost component al naţionalei de juniori a Sloveniei, cu care a cucerit medalia de argint la Europeanul din 2002.

Este poreclit „Maşina” pentru precizia aruncărilor de la distanţă. În 2005-2006, a reuşit să câştige, practic, de unul singur un meci cu Utah Jazz, marcând un coş crucial de trei puncte în prelungiri. În sezonul următor, a pus capăt, cu o aruncare de la distanţă, seriei de 13 meciuri fără înfrângere a lui Dallas Mavericks . În 2007-2008, Vujacic a înregistrat un record al carierei de 22 de puncte marcate în victoria cu Denver Nuggets, record pe care şi l-a egalat apoi în victoria cu Toronto Raptors. De asemenea, în play-off-ul din 2006, a marcat 60% din aruncările efectuate din spatele liniei de 3 puncte.

În 2008, Vujacic şi-a prelungit contractul cu Lakers pentru încă trei ani, el urmînd să primeacă un salariu stagional de 5 milioane de dolari. Iar el nu şi-a dezamăgit conducătorii, ajutându-şi decisiv echipa să câştige, în 2010, al doilea titlu consecutiv. Mai întâi, în meciul 6 al finalei NBA, el a fost cea mai prolifică rezervă, înscriind 11 puncte, dintre care 6 din aruncări de la 3 puncte. Iar în meciul 7, decisiv, al finalei, cu 11 secunde înainte de sirenă, când Lakers conducea cu doar două puncte, Vujacic a transformat perfect două aruncări libere, păstrînd trofeul în Los Angeles.

One thought on “Cine este Sasha Vujacic, logodnicul Mariei Şarapova?

Leave a Reply

Top