SUNTETI AICI
ACASA > Stiri > Schiavone a câştigat cel mai lung meci feminin din istoria turneelor de Grand Slam

Schiavone a câştigat cel mai lung meci feminin din istoria turneelor de Grand Slam

Francesca Schiavone şi Svetlana Kuzneţova la finalul partidei istorice

Italianca Francesca Schiavone şi rusoaica Svetlana Kuzneţova au intrat definitiv în istoria tenisului. cele două au oferit, astăzi, cel mai lung meci feminin din istoria turneelor de Grand Slam, jucând neîntrerupt 4 ore şi 44 de minute! A câştigat , care s-a impus cu 6-4, 1-6, 16-14 după ce a salvat şase mingi de meci! Campioana de la Roland Garros s-a calificat astfel pentru prima dată din 11 încercări în sferturile de finală ale turneului de la Melbourne.

AICI PUTEŢI VEDEA STATISTICA ACESTUI MECI ISTORIC

Precedentul record al lungimii unui meci feminin în turneele de Grand Slam data de anul trecut, şi fusese de 4 ore şi 11 minute: El fusese stabilit în meciul Barbora Zahlavova-Strycova –  Regina Kulikova 7-6 (5), 6-7 (10), 6-3.

Cele 47 de game-uri disputate între Schiavone şi Kuzneţova reprezintă a doua performanţă de acest gen în istoria Australian Open. Recordul este încă deţinut de meciul Chanda Rubin – Arantxa Sanchez Vicario, din  1996, în care s-au disputat 48 de game-uri.

Cel mai lung meci din istoria tenisului feminin s-a disputat în 1984. Atunci, la turneul de la Richmond (Virginia), Vicki Nelson şi Jean Harper au jucat 6 ore şi 31 de minute! Tot atunci a avut loc şi cel mai lung schimb de mingi din istorie: 29 de minute! Pe parcursul lui, mingea a fost lovită de 643 de ori!

Top