SUNTETI AICI
ACASA > Istoria tenisului pe zile > 13 februarie în istoria tenisului: În 2008, Donald Young era să spargă capul unui spectator cu racheta!

13 februarie în istoria tenisului: În 2008, Donald Young era să spargă capul unui spectator cu racheta!

Donald Young

13 februarie a fost o zi cu ghinion pentru americanul Donald Young. Pe atunci în vârstă de 18 ani, cel care domina lumea juniorilor la doar 15 ani, în 2005, a aruncat cu racheta în public de furie că a pierdut un meci. Din fericire pentru el, a ratat ţinta şi a scăpat doar cu avertisment şi amendă. Aflaţi în continuare ce alte evenimente s-au mai petrecut în această zi de-a lungul anilor.

Donald Young

2008. Donald Young, 18 ani, îşi aruncă  racheta de nervi , frustrat de pierderea partidei în faţa compatriotului Amer Delic la Delray Beach. Racheta ajunge în tribună, ratându-l la mustaţă pe unul dintre spectatori. Young, lider mondial la juniori în 2005, primeşte un avertisment şi o amendă pentru această ieşire. Young declară: ”Evident, eram frustrat. Am încercat să mă abţin dar n-am reuşit.”

Gustavo Kuerten

2007. Gustavo Kuerten aniversează doi ani fără înfrângere în circuitul profesionist, învingându-l pe italianul  Filippo Volandri cu 6-3, 6-1 în primul tur al Openului Braziliei. Partida este doar cea de a patra din septembrie 2005, când a suferit o operaţie la şold. Kuerten declară: ”Ştiam că e doar o chestiune de timp. Mă refac fizic iar victoria asta o să-mi dea mai multă încredere.”

Roger Federer la începutul carierei

2000. Roger Federer joacă prima finală la un turneu ATP, dar pierde în faţa conaţionalului său Marc Rosset 2-6, 6-3, 7-6 (5) la Marseille. Finala dintre cei doi este prima din istoria ATP în care se întâlnesc doi jucători elveţieni.

John Stockton

1984. Dick Stockton (32 de ani),  rămâne aproape inconştient în timpul meciului din primul tur disputat împotriva lui Aaron Krickstein (16 ani), la turneul Congoleum Classic din LaQuinta, California. După ce a câştigat primul set cu 7-5, Stockton se întinde după o minge servită de Krickstein pentru al treilea punct al setului 2. Apoi Stockton se împiedică de cutia arbitrului de linie, este trântit în gardul ce delimitează terenul şi cade pe ciment, inconştient. Reuşeşte să se ridice cu greu, abandonează partida şi este dus la spital unde se constată că şi-a rupt coastele.  Stockton declară: „Cred că sunt prea bătrân pentru a alerga după mingi de genul ăla.”

One thought on “13 februarie în istoria tenisului: În 2008, Donald Young era să spargă capul unui spectator cu racheta!

Leave a Reply

Top