SUNTETI AICI
ACASA > Istoria tenisului pe zile > 1 martie în istoria tenisului: În 1998 surorile Williams câştigă primul lor titlu la dublu! În finală au învins-o pe Cătălina Cristea!

1 martie în istoria tenisului: În 1998 surorile Williams câştigă primul lor titlu la dublu! În finală au învins-o pe Cătălina Cristea!

Surorile Williams au câştigat multe titluri de Grand Slam împreună

13 ani au trecut de la un eveniment istoric în tenisul mondial: surorile Williams au câştigat primul lor titlu de dublu în turneele WTA. S-a întâmplat la Oklahoma City, iar din perechea învinsă făcea parte şi Cătălina Cristea, care a intrat, astfel, şi ea în istorie. De atunci şi până acum, surorile Williams au câştigat alte 18 titluri de dublu împreună, dintre care unul olimpic şi 12 de Grand Slam. În ceea ce o priveşte pe Cătălina Cristea, ea este acum antrenor federal la Federaţia Română de Tenis, unde are în grijă juniorii şi se descurcă foarte bine. Iată alte evenimente importante petrecute în istoria tenisului de-a lungul timpului în ziua de 1 martie.

Lindsay Davenport

2008. Lindsey Davenport câştigă cel de-al  55-lea titlu la simplu al carierei – egalând-o pe Virginia Wade pentru locul 7 – învingând-o în finala cupei Cellular South din Memphis, Tennesee, pe Olga Govortsova cu 6-2, 6-1 în exact 60 de minute. „Evident, sunt entiziasmată să câştig acest turneu,” spune Davenport. „Nu sunt genul care să urmărească recordurile, dar mi se pare supranatural. Mi-a plăcut să fiu acolo cu cele mai mari jucătoare ale tuturor timpurilor.”

Serghei Stakhovski

2008. Serghei Stakhovski din Ucraina, nr. 209 mondial, devine primul „lucky loser” care câştigă un titlu ATP în 17 ani, învingându-l pe croatul Ivan Ljubicic cu 7-5, 6-4, şi câştigând turneul din Zagreb. Un „lucky loser” e un jucător care pierde calificarea la un turneu dar se califică totuşi pentru că un alt jucător de pe tablou se retrage. Stakhovsky, care câştigase doar 6 meciuri de nivel ATP înainte de acest eveniment, reuşeşte calificarea când francezul Michel Llodra se retrage. Înainte de Stakhovsky, ultimul jucător care a câştigat un titlu ATP ca „lucky loser” a fost argentinianul Christian Miniussi, care şi-a adjudecat titlul din Sao Paulo în 1991. De atunci şi până acum, ucraineanul a mai cucerit câteva titluri, fiind unul dintre puţinii jucători din circuit care nu a pierdut nici o finală disputată până acum: are 4 titluri la simplu şi 3 la dublu din tot atâtea finale disputate!

Pete Sampras

1998. Jucând în competiţia la care a debutat ca profesionist în 1988 şi unde a câştigat primul lui titlu ATP, Pete Sampras îşi adjudecă cel de-al patrulea titlu de la campionatul Advanta din Philadelphia, învingându-l pe Thomas Enqvist cu 7-5, 7-6 (3) în finală. Enqvist spune despre Sampras: „E chiar distractiv să joci cu el. E o onoare. Cred că e cel mai bun tenisman cu care am jucat vreodată”.

Surorile Williams au dominat tenisul mondial mult timp

1998. Venus Williams câştigă primul ei titlu WTA la simplu, învingând-o pe sud-africanca Joanette Kruger cu 6-3, 6-2 în finala turneului IGA Classic din Oklahoma City, Oklahoma. După finală, Williams face o pauză de jumătate de oră, apoi se întoarce pe teren împreună cu sora ei mai mică Serena şi câştigă primul ei titlu la dublu, învingându-le pe jucătoarea română Cătălina Cristea şi pe australianca Kristine Kunce. „Probabil că îmi voi aminti mereu turneul acesta” spune Venus. „Pot să spun că totul a început în Oklahoma.”

Monica Seles

1992. Monica Seles o învinge pe Conchita Martinez cu 6-3, 6-1 în finala cupei Evert de la Indian Wells, California şi îşi serbează cel de-al  23-lea titlu printr-o plimbare cu balonul cu aer cald pe deasupra regiunii Coachella Valley din sudul Californiei. Martinez declară despre Seles: „A jucat dur de pe orice colţ al terenului. Eu am jucat bine, dar ea este numărul 1 mondial şi a jucat mai bine ca mine.”

Leave a Reply

Top