SUNTETI AICI
ACASA > Istoria tenisului pe zile > 14 martie în istoria tenisului: În 1999, Carlos Moya pierde finala la Indian Wells chiar în ziua în care devenea matematic lider mondial

14 martie în istoria tenisului: În 1999, Carlos Moya pierde finala la Indian Wells chiar în ziua în care devenea matematic lider mondial

Carlos Moya

14 martie a fost o zi extrem de liniştită în istoria tenisului. În 1999, spaniolul Carlos Moya este învins în finala de la Indian wells chiar în ziua în care celebra prima lui zi ca lider mondial – matematic îl întrecuse pe brazilianul Gustavo Kuerten. Citiţi ce alte întâmplări  petrecute în 14 martie au marcat istoria tenisului.

Carlos Moya

1999. La doar o zi după ce l-a detronat pe Gustavo Kuerten, ajungând nr. 1 mondial, Carlos Moya este învins de Mark Philippoussis cu 5-7, 6-4, 6-4, 4-6, 6-2 în finala cupei Newsweek Champions din Indian Wells, California. „Să fii nr. 1 mondial şi să câştigi şi un titlu ar fi fost începutul perfect, dar astăzi el a fost mai bun ca mine, aşa că asta a fost,” spune Moya la sfârşitul meciului.

Steffi Graf

1996. Steffi Graf are nevoie de 2 ore şi 44 de minute pentru a o învinge pe Lindsay Davenport cu 6-7 (6), 7-6 (3), 6-4, în semifinalele cupei Evert din Indian Wells, California. „În fiecare meci i se întâmplă ceva”, spune Davenport, „dar chiar şi atunci când este accidentată, joacă absolut minunat.”

Andre Agassi joc

1994. Andre Agassi îl învinge pe Boris Becker cu 6-2, 7-5 în turul 3 al Campionatului Lipton din Key Biscayne, Florida. Când scorul era de 2-6, 0-2, Becker îi dă racheta unei fetiţe de mingi, Stephanie Flaherty, care joacă un punct cu Agassi şi câştigă statutul de mini-celebritate a turneului.

1971. Margaret Court şi Ken Rosewell câştigă finalele de simplu la Australian Open desfăşurat la White City în Sydney. Court o învinge pe compatrioata ei Evonne Goolagong cu 2-6, 7-6 (1), 7-5, câştigând titlul pentru a 10-a oară în ultimii 12 ani. Goolagong conduce cu 5-2 în setul final când începe să acuze crampe la picioare. Court spune despre setul final: „Simţeam că voi câştiga. Nu ştiu dacă am jucat foarte bine, dar când Evonne a acuzat dureri, am profitat.” Titlul este cel de-al 6-lea consecutiv pentru Court, în anul anterior reuşind să câştige toate cele 4 titluri majore. Rosewell îl învinge pe campionul Arthur Ashe cu 6-1, 7-5, 6-3, avantajat de cele 13 duble greşeli ale americanului. Ashe execută 4 duble greşeli în cel de-al 6lea ghem al meciului, ajutându-l pe Rosewell să câştige setul în doar 19 minute. Rosewell declară: „Cred că Arthur şi-a pierdut încrederea când serviciu lui a început să scârţâie.”

Leave a Reply

Top