SUNTETI AICI
ACASA > Istoria tenisului pe zile > 18 martie în istoria tenisului: În 1984, o alarmă cu bombă a anulat finala de la Rotterdam

18 martie în istoria tenisului: În 1984, o alarmă cu bombă a anulat finala de la Rotterdam

Ivan Lendl

18 martie a fost o zi fără multe evenimente remarcabile în istoria tenisului. De fapt, unul singur a fost important, şi chiar a marcat lumea tenisului. Puteţi afla în continuare despre ce e vorba.

Ivan Lendl serveste

1984: O alarmă cu bombă apărută în timpul finalei masculine de la Rotterdam, dintre Ivan Lendl şi Jimmy Connors, a făcut ca meciul să fie întrerupt şi mai apoi anulat de tot. Telefonul care anunţa amplasarea unei bombe în Ahoy Center Hall a fost primit la scorul de 6-0 pentru Lendl, care reuşise şi break-ul în primul game al setului secund.  Cel care a sunat s-a prezentat ca fiind un reprezentant al mişcării anti-capitaliste şi a anunţat că a amplasat bomba în apropierea terenului de joc. Sala a fost evacuată, iar după o oră de căutări, poliţia nu a găsit nimic. Spectatorii au fost invitaţi să-şi reia locurile în tribune, însă meciul nu s-a mai reluat. Dacă Jimmy Connors a fost de acord să reia jocul, Ivan Lendl a refuzat să mai intre pe teren, spunând că se teme pentru siguranţa sa. Astfel, anul trofeul din acel an nu s-a mai acordat, acesta fiind singura ediţie din istoria de 39 de ani a turneului olandez fără campion de simplu.

Leave a Reply

Top