SUNTETI AICI
ACASA > Istoria tenisului pe zile > 20 martie în istoria tenisului: În 1994, Andre Agassi a dat dovadă de un fair-play extraordinar

20 martie în istoria tenisului: În 1994, Andre Agassi a dat dovadă de un fair-play extraordinar

Pete Sampras şi Andre Agassi

Andre Agassi a dat, în urmă cu 17 ani, una dintre cele mai frumoase lecţii de fair-play din istorie, o întâmplare ce ar trebui povestită tuturor copiilor. Vedeţi în continuare despre ce este vorba, precum şi alte întâmplări importante din tenisul mondial petrecute în ziua de 20 martie.

Andre Agassi joc
Pete Sampras

1994. Într-unul din cele mai frumoase momente de sportivitate ale istoriei sportului, Andre Agassi acceptă ca finala cu Pete Sampras de la Indian Wells să fie amânată cu o oră din cauza problemelor de sănătate ale lui Sampras, care acuza dureri stomacale. Agassi avea să piardă cu 5-7, 6-3, 6-3!. Regulamentul îi permitea lui Andre să câştige titlul şi cecul de 114.000 de dolari prin neprezentarea adversarului, dar el a refuzat să facă acest lucru. “Dacă nu-l pot învinge pe cel mai bun jucător din lume, nu merit trofeul. Şi cu siguranţă nu-l merit, dacă nu am fost în stare să-l bat nici atunci când era bolnav”, a declarat Agassi după meci. Pete Sampras, referindu-se la gestul rivalului său, a spus: “Mi-a arătat că are clasă, şi a făcut un gest pe care nu-l voi uita toată viaţa”. Sampras s-a trezit în dimineaţa meciului simţindu-se rău şi a dat vina pentru asta pe pastele mâncate la cină cu  seară înainte. A primit un tratament intravenos timp de 90 de minute înainte de a intra pe teren cu stomacul absolut gol. “Sunt la fel de surpins ca toată lumea din această încăpere că am câştigat”, a declarat Sampras la conferinţa de presă.

Michael Chang

1992. Michael Chang îl învinge cu 6-2, 6-4 pe Jim Courier în semifinalele de la Key Biscayne şi îl face pe acesta să piardă primul loc în clasamentul ATP după doar 40 de zile de domnie. “Este foarte plăcut să te afli pe primul loc şi mia-ş fi dorit să stau acolo pentru totdeauna, dar adevărul este că uneori trebuie să o iei de la capăt”, a declarat Courier.

1970. După o ploaie serioasă căzută la Australian Open, organizatorii au reuşit să usuce mai repede decât s-ar fi aşteptat cineva iarba de la Sydney şi au decis să reia meciurile. Numai că nu aveau jucători! Roger Taylor şi Artur Ashe, cei care trebuiau să joace meciul din sferturile de finală programat în deschiderea reuniunii, erau de negăsit! Taylor a fost găsit la un centru unde îşi pusese hainele la spălat, iar Ashe la cinematograf, vizionând un film! Reveniţi pe teren, Taylor l-a învins pe Ashe cu 6-3, 8-6, 6-4- În semifinale, avea să fie eliminat de Rod Laver.

1967. Unul dintre cei mai vârstnici jucători de tenis din istorie, Grdnar Mulloy, în vârstă de 52 de ani, pierde în primul tur al Openului de la Monte Carlo, fiind învins cu 6-4, 4-6, 7-5 de canadianul Keith Carpenter.

Leave a Reply

Top