SUNTETI AICI
ACASA > Statistica > Date statistice despre finala masculină de dublu de la Indian Wells: Federer/ Wawrinka – Dolgopolov/ Malisse

Date statistice despre finala masculină de dublu de la Indian Wells: Federer/ Wawrinka – Dolgopolov/ Malisse

Roger Federer şi Stanislas Wawrinka

Finala de dublu masculin dintre perechile Roger Federer/ Stanislas Wawrinka şi Alexandr Dolgopolov/ Xavier Malisse va încheia programul zilei de azi de la Indian Wells. Iată în continuare câteva dintre cele mai interesante date despre cele două perechi şi despre cei patru combatanţi. Ele au fost publicate de-a lungul zilei pe paginile de FACEBOOK şi TWITTER ale site-ului doartenis.ro

  • Dolgopolov şi Malisse nu numai că joacă pentru prima dată împreună la dublu, dar au ajuns în finală câştigând toate meciurile în tie-break! Inclusiv cel din turul secund, în faţa liderilor mondiali, fraţii Bryan. În turul 3, au trecut de fraţii Murray.
  • Dolgopolov se află în prima sa finală de dublu în circuitul ATP. Luna trecută, el a disputat prima sa finală de simplu, la Cosa do Sauipe, fiind învins de Almagro. Mallise a câştigat 4 din cele 6 finale de dublu disputate. Ultimul titlu: februarie 2007, Delray Beach (cu Armando). Luna trecută, a fost finalist la San Jose (cu Falla). Cel mai mare succes al său la dublu: titlul la Roland Garros 2004 (cu O. Rochus).
  • Wawrinka a câştigat una din cele 4 finale de dublu disputate, singurul titlu fiind cel olimpic, cucerit împreună cu Federer. Pentru Stanislas, aceasta e prima finală de dublu într-un turneu Masters 1000. El a mai fost finalist la simplu în 2008, la Roma, unde a fost învins de Novak Djokovic.
  • Federer a castigat 8 din cele 12 finale de dublu disputate. Ultimul succes a venit în 2008, la JO, cu Wawrinka. Aceasta e a treia finală de dublu la un Masters pe care o joacă. A câştigat una, în 2003, la Miami, şi a pierdut una, la Indian Wells, în 2002, de fiecare dată în pereche cu Max Mirnîi.
  • Federer joacă pentru a noua oară în turneul de dublu la Indian Wells. Are 15 victorii şi 8 înfrângeri. Cel mai bun rezultat: în 2002, când a jucat finala, în pereche cu Mirnîi. Wawrinka are aici 6 victorii şi 3 înfrângeri. Cel mai bun rezultat: semifinala din 2009, cu Gasquet.
  • Prima dată, Federer şi Wawrinka au făcut pereche în 2007, la Roma. De atunci, au un palmares de 11-3. La Beijing, in 2008, au cucerit titlul după ce au trecut pe rând de Bhupathi-Paes in sferturi, fraţii Bryan în semifinale şi de suedezii Aspelin- T. Johansson în finală.
  • Federer şi Wawrinka au cedat doar un set până în finală. Ei se află la a zecea victorie consecutivă de la începutul JO 2008. Ultima înfrângere a elveţienilor datează din turul secund al Mastersului de la Toronto, din august 2008 (au fost învinşi atunci de Dlouhy/ Paes).
Top