SUNTETI AICI
ACASA > Video > VIDEO: Maria Şarapova vorbeşte despre dezastrul de la Cernobîl, la comemorarea a 25 de ani de la cel mai mare dezastru nuclear din istorie

VIDEO: Maria Şarapova vorbeşte despre dezastrul de la Cernobîl, la comemorarea a 25 de ani de la cel mai mare dezastru nuclear din istorie

Maria Şarapova şi tricoul dedicat comemorării a 25 de ani de la Cernobîl

Rusoaica Maria Şarapova este una dintre personalităţile sportului afectate în mod direct de catastrofa nucleară produsă la Cernobîl, în 26 aprilie 1986. Deşi născută un an mai târziu, ea a trăit pe propria piele dramele din regiune, deoarece familia ei locuia foarte aproape de centrala nucleară în momentul exploziei, în regiunea Gomel.Tocmai de aceea, ea a devenit, în 2007, Ambasador al Bunăvoinţei în cadrul ONU şi încearcă să ajute la strângerea fondurilor pentru ca tot ce a mai rămas din centrală să fie îngropat definitiv în ciment.

Părinţii ei – foarte tineri pe atunci – s-au mutat imediat în altă parte şi au scăpat fără sechele. Bunica ei a rămas însă la Gomel şi, din fericire, a supravieţuit dezastrului. Astfel, i-a putut povesti Mariei cum vecinii ei se stingeau încet din cauze necunoscute, cum animalele mureau în ogradă peste noapte sau cum legumele creşteau într-o lună cât altele într-un an. Toate acestea fiind efecte directe sau indirecte ale dezastrului.

Şarapova a întreprins, de-a lungul timpului, numeroase acţiuni de sprijinire a zonei afectate şi a populaţiei rămase acolo. Ultimele dintre acestea sunt tricourile scoase în ediţie limitată în care se aminteşte de comemorarea a 25 de ani de la dezastru şi discursul ţinut în calitate de Ambasador al Bunăvoinţei, pe care-l puteţi vedea mai jos.

Leave a Reply

Top