SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Irina Begu > Irina Begu, dublă finalistă la Marsilia! La dublu, va juca împotriva româncelor Mădălina Gojnea şi Ioana Laura Andrei!

Irina Begu, dublă finalistă la Marsilia! La dublu, va juca împotriva româncelor Mădălina Gojnea şi Ioana Laura Andrei!

Irina Begu

Marsilia este, în aceste zile, pământ românesc! La ITF-ul de 100.000 de dolari disputat în portul francez, Irina Begu s-a calificat atât în finala de simplu cât şi în cea de dublu. Iar adversare în ultimul act la dublu îi vor fi două românce: Mădălina Gojnea şi Ioana Laura Andrei!

În semifinalele de la simplu, Begu – cap de serie numărul 3 la acest turneu – a învins-o cu 6-3, 7-6 (4) pe a doua favorită, belarusas Anastasia Yakimova. În ultimul act, Irina o va întâlni pe a patra favorită, franţuzoaica Pauline Parmentier, care a eliminat-o în trei seturi, dar doar după ce şi-a câştigat ambele tie-break-uri, pe principala favorită, rusoaica Anastasia Pivovarova. Ca un fapt divers, Parmentier este jucătoarea învinsă de Sorana Cîrstea în finala turneului de 100.000 de dolari de la Cagnes sur Mare din urmă cu aproximativ o lună.

Madalina Gojnea

La dublu, procentajul reuşitelor româneşti a fost de 100%. Irina Begu şi rusoaica Nina Bratcikova, cotate cu prima şansă la cucerirea titlului, au trecut fără probleme, cu 6-4, 6-1 de cuplul Pivovarova/ Yakimova. Mădălina Gojnea şi Ioana Laura Andrei au produs surpriza în semifinale, dispunând cu 5-7, 7-6 (5), 10-5 de perechea cap de serie numărul 2, Klemencshits (Austria)/ Malek (Germania).

Ambele finale sunt programate astăzi.

Leave a Reply

Top