SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Irina Begu > Irina Begu a intrat in Top 50! E pe 46, fiind cea mai bine clasată româncă din lume!

Irina Begu a intrat in Top 50! E pe 46, fiind cea mai bine clasată româncă din lume!

Irina Begu, campioană la BCR Ladies Open (foto: Adevărul)

Irina Begu, autoarea unui parcurs fenomenal în acest an, când a cucerit două titluri ITF 100.000 la Cali şi Bucureşti şi a jucat trei finale, două WTA, a devenit cea mai bine clasată jucătoare din România în clasamentul mondial. Ea a urcat 10 poziţii şi ocupă acum locul 46 în lume, evident, cea mai bună poziţie din carieră!

Irina e urmată de cea care a dus trena tenisului românesc în ultimii doi ani, Alexandra Dulgheru. Aceasta a căzut două locuri, până pe 49. Simona Halep, semifinalistă la Bucureşti şi singura româncă prezentă în această săptămână la turneele din State – va juca la Stanford împotriva germancei Sabine Lisicki – a urcat şase locuri, până pe 55.

Monica Niculescu – eliminată în turul secund la Baku – a căzut patru poziţii, până pe 58. Prezenţele româneşti în Top 100 se încheie cu Sorana Cîrstea, căreia calificarea în sferturile BCR Open i-a adus un salt de 6 poziţii, până pe 74.

În Top 200 sunt prezente alte patru românce. Edina Gallovits Hall a căzut un loc, până pe 111, Alexandra Cadanţu – sfertfinalistă la Bucureşti – a urcat un loc, până pe 151, Mădălina Gojnea (eliminată în optimi la BCR Open) a progresat două poziţii, până pe 159, iar Elena Bogdan, eliminată în manşa inaugurală la Bucureşti, a căzut 13 locuri, până pe locul 164.

Leave a Reply

Top